Mobilanpassning, snabbhet och synlighet är några av de viktigaste ingredienserna i en modern hemsida. Har du själv koll på hur bra webbplats ditt företag har?

De flesta av dina kunder kommer att besöka din webbplats via mobilen. På Eniro genomförs i genomsnitt 52% av alla företagssök på en mobil. Hur upplever dessa mobilanvändare din hemsida?

Visste du till exempel att 53% av mobilanvändare överger din webbplats om den inte laddar tillräckligt snabbt. Om din sajt inte laddat klart inom tre sekunder så har du med andra ord tappat hälften av dina potentiella kunder.

Google gillar en bra webbplats

En hemsida är också avgörande för din ranking på Google. Ju mer optimerad din webbplats är, desto mer omtyckt blir du av sidor som Google och Bing. Det kan handla om saker som att hemsidan är responsiv, det vill säga mobilanpassad, men även att innehållet är SEO-anpassat (SEO = sökmotoroptimering).

Nu har du möjligheten att testa din sajt för att se hur pass bra den faktiskt är. Testa Hemsidekollen helt gratis och se vilken poäng ditt företags hemsida får.

En skärmdump som visar Eniros Hemsidekollen

Vill du veta din hemsidas styrkor och svagheter?

Mer om hemsidor

Vill du veta mer om hemsidor? Hur du uppdaterar dem så att de klättrar högt på Google, vad som behövs för att anses vara en modern hemsida och vilka färger som egentligen är bäst på att få dina kunder att agera. Vi har samlat allt du kan tänkas vilja veta om hemsidor på våra sidor.

by

Vill du ha en gratis genomgång av din nuvarande marknadsföring?
Låt oss prata