kvinna får oönskat telefonsamtal

Har du missat ett samtal eller vill inte svara då du inte känner igen telefonnumret? Vi har flera olika tjänster som hjälper dig att ta reda på vem som ringt dig och vad de vill. Använd Eniro-appen eller sök numret direkt på Eniro.se

Vem är det som ringer hela tiden?

Får du tillbringa mer tid åt att svara på okända nummer som ringer dig än på att driva ditt eget företag? Med Eniro-appen installerad på din mobil så kan du snart vara kvitt de där oönskade samtalen. Genom att aktivera funktionen Identifiera samtal i Eniro-appen så kan din mobiltelefon identifiera telefonspam och sedan varna dig om det är någon oönskad som ringer.

Varningen poppar upp på din skärm och anger till exempel om den som ringer sysslar med telefonförsäljning eller marknadsundersökningar. Du kan då själv välja om du vill svara eller ignorera samtalet.

Så här gör du för att aktivera Identifiera samtal:

  1. Gå in på Inställningar
  2. Välj Telefon
  3. Samtals-ID och blockering
  4. Aktivera för Eniro-appen
  5. Starta om Eniro-appen

Varna dig om någon oönskad som ringer

Okänt telefonnummer – sök på Eniro.se

Kan du inte hitta ett telefonnummer på Eniro? Ibland finns inte alla telefonnummer i vår databas. Men det behöver inte betyda att du inte kan få reda på mer information om vem det är som ringer dig. På vår tjänst “Vem ringde“, som du hittar på Eniro.se, kan du få tips från andra som också fått ett samtal från det specifika numret du sökt på. Du kan också se hur många som sökt på numret totalt och senaste veckan samt när senaste sökningen gjordes. Du ser också om andra som sökt på numret angett telefonnumret som “Oseriös verksamhet”, “Försäljning” eller annat.

Med “Vem Ringde” kan du också se de mest sökta numren, de senast sökta telefonnumrena och numren med flest tips.

Vem Ringde på Eniro

Så här kan det se ut på Eniro Vem Ringde när du letar efter okända telefonnummer.

Missat samtal? Vi har svaret i din mobil

Har du ett missat samtal? Använd Eniro-appen för att snabbt reda på vem det är som har ringt genom att helt gratis spåra ett okänt nummer. Vill du samtidigt passa på att varna andra för telefonspam? Nu har vi  på Eniro lagt till möjligheten för våra användare att rapportera vissa nummer. “Vem Ringde” fungerar nämligen utmärkt även i Eniro-appen. Har du till exempel råkat ut för telefonspam så kan du gå in i Eniro-appen och söka på numret. Du får då möjlighet att rapportera numret som marknadsundersökning, försäljning, oseriös verksamhet eller övrigt. Du kan också ta del av vad andra användare har sagt om telefonnumret.

Är du fortfarande osäker på vem det är som har ringt? Kopiera telefonnumret och klistra in det i sökrutan på Eniro-appen. Då får du snabbt koll på namn och adress till den som ringt, samt såväl karta som flygfoto. Som en klassisk nummerpresentatör helt enkelt!

Notera att funktionen skiljer sig lite åt beroende på om du använder dig av en iPhone eller Android.

Slipp oönskade samtal med Eniro-appen

Vill du anmäla telefonbedrägeri eller rapportera ett telefonnummer så kan du söka på Eniro för att se om telefonnumret verkar ok eller om det handlar om marknadsundersökning, telefonförsäljare eller oseriös verksamhet.

Ladda ner Eniro-appen för iPhone här.
Ladda ner Eniro-appen för Android här.

by

Vill du ha en gratis genomgång av din nuvarande marknadsföring?
Låt oss prata