Vill du synas på Google, världens största sökmotor? Det kan låta som en omöjlig uppgift, men behöver verkligen inte vara det.

Google dominerar sökmarknaden, och har ca 90% av marknaden. När du syns här så konkurrerar du med tusentals andra sökresultat. Oavsett bransch och sökord. Det gäller att vara på tårna och utnyttja dina styrkor rätt – och utnyttja Googles algoritmer på bästa sätt. En sökning på ”pizzeria södermalm” kan ge nästan 1,5 miljoner träffar. Medan en sökning på ”byta däck västra frölunda” ger nästan 600.000 resultat. Det finns med andra ord väldigt mycket innehåll därute som vill åt användarens klick och uppmärksamhet.

Och då bör man vara medveten om att det på träffresultatets första sida på Google endast finns ca 10 organiska träffar. De första resultaten i listan är i regel Google Ads, det vill säga annonser. Därefter följer Googles Local Pack. Det är den lilla rutan med en karta och tre stycken topprankade organiska resultat. Först därefter kommer de organiska resultaten (se bild nedan).

Vill du veta mer om Google för småföretagare?

Svårt att synas på Google

Vi vet däremot att 75% av klicken på Google sker på position 1-5 och att hela 70% av alla som googlar väljer ett resultat från den organiska träfflistan, före Google Ads. Konverteringen är med andra ord generellt bättre från den organiska trafiken jämfört med Google Ads. Och till skillnad från Google Ads så betalar man inte för klicken.

Så ni förstår förmodligen att det finns sparsamt med utrymme att fightas om. Samtidigt är det ju så att det är första sidan som man vill nå, eller åtminstone så nära första sidan som möjligt. Så hur når man dessa topprankade platser? Det finns hjälp och knep att ta till, och de stavas som sagt S.E.O (sökmotoroptimering).

Våra SEO-experter hjälper dig gärna med din synlighet! Här kan du läsa mer om hur vi på Eniro kan hjälpa dig med din SEO. Och vill du läsa mer om Google, sökmotorer och SEO så kan du klicka här.

Första sidan på Google med Google Ads, Google My Business och organiska resultat

För den som vill få resultat så är det viktigt att hamna på sökresultatets första sida på Google.

Jag vill ta bort information från Google

Det finns tillfällen då man faktiskt vill ta bort information från Google, om sitt företag eller som privatperson. Så hur gör du om du inte vill synas på Google eller vill ta bort information från Google? Det är tyvärr inte alltid helt lätt att radera personliga uppgifter online, men man kan faktiskt vända sig till Google för att ta bort information från Google. Ett tips är att även vända sig direkt till webbplatsägaren för att ta bort företagsinformation eller privata uppgifter som dyker upp på Google Sök.


Se gärna vårt webinar om SEO.

by

Vill du ha en gratis genomgång av din nuvarande marknadsföring?
Låt oss prata