Sökmotoroptimering eller SEO är den praxis som gör att en webbplats rankas högre i sökmotorns resultat. Och förutom att man naturligtvis alltid vill vara nummer 1, varför är SEO så viktigt?

Vi vet att nästan 80% av konsumenter gör undersökningar online innan de köper något och nästan 70% av konsumenter klickar på en länk som finns på första sidan av sökmotorer. Detta betyder att när din webbplats rankas bra på resultatsidan, är det mer troligt att du når kunderna och ökar din försäljning.

Så, vad finns det mer för anledningar för att börja arbeta med SEO?

Du får fler klick

Ja – 70% av konsumenterna klickar på ett resultat på sida 1. Det i sig bör vara tillräckligt övertygande. Detta beror på att konsumenter litar på Googles algoritm – det är ett faktum att Google rankar webbplatser baserat på konsumenternas efterfrågan och därmed gynnar relevanta sidor. Och just på grund av detta faktum är det viktigt att din webbplats rankas högt och är relevant i förhållande till användarnas sökord.

Du skapar trovärdighet

Det är som med människor – första intrycket gör skillnad. När Google rankar webbplatser på sökresultatsidan rankas de först efter relevanta och optimerade webbplatser. När en webbplats är överst skapar den trovärdighet för företaget, eftersom det på något sätt verkar vara ett kännetecken för företaget. Företagets sida är i så fall den som är mest relevant för Google och därmed också av andra konsumenter. En hög ranking ger därmed fler kunder och mer trovärdighet.

Du skapar tillväxt för en liten summa

Att investera i SEO behöver inte vara så dyrt som en stor marknadsföringskampanj i alla kanaler. För en relativt liten summa kan du enkelt komma igång – och ja, det kan faktiskt också vara gratis. Det är något du kan göra själv, det enda som det kommer att kosta dig är tid. Men den tiden eller det lilla beloppet kommer sannolikt också att användas väl. Det finns flera studier som antyder att organiska klick på din webbplats ger dig mer intäkter än betalda klick. Naturligtvis är de betalda klicken ett bra sätt att öka försäljningen eftersom det är resultat här och nu, men det organiska arbetet kan ge dig mer långsiktigt.

Ta reda på hur det går med din SEO – gör en hemsidekoll här: https://annonsera.eniro.se/hemsidekollen

by

Vill du ha en gratis genomgång av din nuvarande marknadsföring?
Låt oss prata