En bärbar Mac-dator visar en Google Ad

I dagens smartphone-samhälle är kraven som ställs på digital marknadsföring hög, oavsett om du är avsändare eller mottagare. Du som marknadsförare, det vill säga avsändare, tävlar inte bara mot dina konkurrenter utan även med kundens egen upplevelse. Dina kunder tar idag för givet att produkter ska levereras snabbt, att information ska vara korrekt och att telefonnummer ska finnas lättillgängligt på internet. När din kund söker så vill den mötas av relevanta resultat – och relevant marknadsföring. Det är här som Google Ads kommer in i bilden.

Varför använder folk Google?

Hunden har fått lämna förstaplatsen som människans bästa vän. Idag är mobilen vår nya bästis. En smartphone fungerar idag som allt från shopping-assistent, terapeut och läkare till experthjälp, wingman och guide. Google fungerar på samma sätt, världens största sökmotor används nämligen av dina kunder när de vill se någonting, vill veta någonting, vill ta sig någonstans, vill göra någonting eller vill köpa någonting.

Men vad är Google Ads?

Förr i tiden, med traditionell annonsering, så var det du som marknadsförare som letade efter kunderna. Idag, med annonsering på sökmotorer som Google, så är det istället kunderna som letar efter dig.

Om du söker på Google efter ”fasadtvätt malmö” så kommer Google på sin första sida visa dig ett tiotal organiska sökträffar. Det vill säga träffar som inte är annonser. Dessa sökträffar är enkelt förklarat rangordnade utefter ett till viss del hemligt avancerat ranking-system som utgår från SEO (sökmotoroptimering). Ju mer relevant, genomarbetad och populär din hemsida/webbplats/bloggtext är desto bättre organiskt resultat får du. Men även om du arbetar dedikerat för att nå ett högre organiskt resultat så är det långt ifrån inte säkert att du når den åtråvärda första sidan i sökresultatet. Konkurrensen är nämligen mördande.

Men det finns en genväg till toppen på Google och den heter Google Ads. Google Ads hette tidigare Google AdWords och är de annonsmärkta sökresultaten du ser när du gör en Google-sökning (se bild nedan). Dessa är placerade både högst upp och längst ner på sidan.

Skärmdump föreställande en Google Ad

Det finns faktiskt en genväg till toppen på Google och den heter Google Ads.

Varför Google Ads?

Oavsett om du vill skapa mer trafik till din hemsida, boosta din försäljning, öka antalet kundsamtal eller locka tillbaka gamla kunder så kan Google Ads hjälpa dig. Google själva har definierat fördelarna med Google Ads på följande sätt:

  1.  RÄCKVIDD – Google är världens största sökmotor, med andra ord kan du potentiellt nå väldigt många kunder med Google Ads plattform.
  2. RELEVANS – du kan nå relevanta målgrupper på relevanta tidpunkter. Sätt dina egna avgränsningar för när du vill visa annonsen och för vem. Med Google Ads kan du t.ex. välja om du vill rikta dig mot en bestämd stad, ditt lokala område eller en specifik åldersgrupp. Kanske jobbar du mot företag och vill rikta annonserna mot specifika branscher?
  3. ROI (return of investment) – inga besök, ingen avgift! Du betalar endast när någon klickar på din annons.

Vill du veta mer om fördelarna med Google? Kolla gärna på filmen nedan där Isabelle Schori från Eniro och Lisa Wedsberg från Google diskuterar vikten av att vara synlig på nätet, trender inom digital marknadsföring och konkreta exempel på hur du lyckas med din marknadsföring online (längd: 36 min).

Vill du veta ännu mer om fördelarna med Google? Vi har samlat flera texter här.
Vi kan även erbjuda flera spännande Google Ads-paket. Läs mer om Eniro och Google Ads här.

by

Vill du ha en gratis genomgång av din nuvarande marknadsföring?
Låt oss prata