Bild som visar en hand som håller i en mobiltelefon som filmar en grupp av människor vid ett bord på en restaurang.

Videotittandet på internet ökar kraftigt varje år och det ser bara ut att fortsätta. Tar vi det i kombination med att konsumenter idag gärna lära sig mer om ett företag genom just video, hamnar du som småföretagare i en guldposition för att ge dina kunder exakt det som de frågar efter.

Budskapet blir lättare att ta till sig än text

Generellt sett tar 95% av tittarna till sig budskapet i en video, medan siffran bara är 10% när samma budskap uttrycks i text. Det är en enorm skillnad och innebär att det förmodligen aldrig har varit lättare att få ut ditt budskap till konsumenterna än vad det är med video.

Gör du inte video ligger du förmodligen efter

Andelen företag som använder sig av video har kraftigt ökat från förra året och chansen är att dina konkurrenter redan levererar videoinnehåll till dina kunder, även om du inte gör det. Men det är aldrig för sent att börja och 2020 är ett perfekt år att göra det.

Hur kan du börja göra mer video?

Du kan redan ha gissat det, men första steget är att börja filma! Du behöver inte köpa utrustning för flera tusen för att komma igång. Allting du behöver finns i din mobil och att filma en kort video där du berättar hur din produkt funkar eller vad du kan hjälpa dina kunder med kommer att uppskattas.

Att skapa en video kan kännas jobbig och många upplever det som obehagligt att vara framför kameran, men när du väl tagit första steget är det lätt att få mersmak och du märker att det varken är svårt eller jobbigt att göra.

De flesta sociala plattformar har numera riktigt bra gratisverktyg för att animera vanliga bilder och göra dem till kortare videos. Det är både enkelt och roligt och jag rekommenderar dig att testa dem för att komma igång med att skapa lite rörligt innehåll.

Facebook, Youtube och flera andra har också verktyg för att redigera dina egna videoklipp. De är super när du har börjat filma lite själv och vill komma igång med att använda de videorna i till exempel sociala medier.


Vill du veta mer om trenderna du som småföretagare behöver håll koll på i år? Kolla på webinariet här nedanför och få konkreta exempel på vad du kan göra redan idag för att implementera trenderna i din marknadsföring.

Nyfiken på hur du gör för att komma igång med annonsering på Facebook?

by

Vill du ha en gratis genomgång av din nuvarande marknadsföring?
Låt oss prata