I likhet med vinter- och sommartid så ställer man tillbaka sommardäcken om hösten och tar fram dem igen om våren. En tradition som avspeglar sig i den senaste månadens söktrender på Eniro där flera bil-relaterade sökord letat sig in på topplistorna. Det sökord som ökat mest under mars är däckförvaring tätt följt av däckbyte – och bland sökkategorier återfinns även biltvätt på en hedrande tiondeplats.

Drömmen om sköna soltimmar på uteplatsen sätter även sitt avtryck på övriga sökord. Det fina vårvädret och de ljusare kvällarna gör att matjord, marksten och utemöbler letar sig in på tio i topp.

Svenska folkets sökningar på eniro.se ger en intressant inblick i såväl säsongsrelaterade frågor som frågor aktualiserade av händelser i omvärlden. Varje månad har Eniros digitala tjänster (sökningar via webb och mobil) cirka 7,5 miljoner unika besökare som gör omkring 26 miljoner sökningar.

Slutligen, vi människor är vanemänniskor och älskar att återuppleva och upprätthålla våra små och stora traditioner – vilket förklarar varför förra månadens våffeldag fick oss alla att gå man ur huse på jakt efter våfflor (6:e plats på listan över sökord som ökar mest). Det trendande sökordet fiskgrossist efterlämnar däremot en del frågetecken.

Vill du hamna högre upp på Eniro?

by

Vill du ha en gratis genomgång av din nuvarande marknadsföring?
Låt oss prata