Hackare och SSL-certifiering

Vad betyder det om en hemsida har ett SSL-certifikat, elektronisk legitimation, och varför bör ditt företags hemsida ha en SSL-certifiering?

SSL-certifierng står för Secure Sockets Layer (SSL) och är en säkerhetsmekanism som uppfanns för att kryptera kommunikationen mellan två enheter. SSL-certifikat är en typ av elektronisk legitimation som krypterar all information användaren lämnar ut, och skyddar den mot till exempel hackare. Om en webbadress börjar med https://www… så kan du räkna med att webbplatsen i praktiken använder SSL.

Ett SSL-certifikat betyder att anslutningen är säker och att dina uppgifter (till exempel lösenord eller kreditkortsnummer) är privata när de skickas till en säker webbplats (se bild nedan).

SSL-certifiering påverkar din ranking

Tänk på att Google nu för tiden varnar om en hemsida inte är SSL-certifierad (se bild nedan), och att SSL-certifikat påverkar din ranking. SSL-certifikat bör vara del av din strategi för sökmotoroptimering, då SSL kommer ha en positiv inverkan på din ranking på Google.

Hur skaffar jag en SSL-certifiering?

Du skaffar enklast ett SSL-certifikat för din webbplats genom att använda en värd som integrerar SSL och konfigurerar HTTPS eller som ger gratis SSL-säkerhet. Du kan också skaffa ett SSL-certifikat från en certifikatutfärdare. Eniro levererar även mobilanpassade webbplatser där SSL-certifikat ingår

Förresten, vill du veta mer om SEO och Google? Vi har samlat väldigt mycket information om SEO i vår blogg samt skapat en snabb och tydlig Google School för den som känner att den är en Google-nybörjare.

Screenshot av SSL-certifiering

Så här kan det se ut när Google informerar användaren att anslutningen är säker eller inte säker, d.v.s. SSL-certifierad.

by

Vill du ha en gratis genomgång av din nuvarande marknadsföring?
Låt oss prata