Träblock med bokstäver som bokstaverar fram ordet "backlinks"

En backlink, också känt som bakåtlänkar, är länkar från en hemsida till en annan. Dessa typer av länkar är viktiga för ditt företags SEO-strategi. Det finns två typer av backlinks: dofollow och nofollow.

När en webbplats länkar till en annan webbplats kallas det för bakåtlänkar (backlinks). Backlinks är viktiga för din sökmotoroptimering (SEO) därför att de hjälper sökmotorer som Google och Bing att förstå hur populär en hemsida är och hemsidans kvalitet.

Ranka högre med backlinks

När en hemsida har många högkvalitativa backlinks så är chansen stor att den kommer ranka högre i sökmotorernas resultatlista (SERP). Backlinks är också viktiga för att bygga trovärdighet och öka synligheten för en webbplats.

Det finns två typer av backlinks:

  1. Dofollow – Dofollow-bakåtlänkar levererar “länk-energi”. D.v.s dofollow-länkar bidrar till att webbplatsen som länkas rankar bättre i sökresultatet. Det är en typ av hyperlänk som tillåter sökmotorer att följa och crawla den länkade sidan, och på så sätt hjälpa till att ranka den länkade sidan i sökresultatet.
  2. Nofollow – Nofollow-bakåtlänkar å andra sidan bidrar inte till att förbättra den länkade hemsidans ranking i sökresultatet. En “nofollow” är ett attribut som kan läggas till i en HTML-länk för att berätta för sökmotorer att länken inte ska påverka ranking-resultatet hos den länkade sidan i sökmotorns index. Google introducerade nofollow för att försöka motarbeta spam och manipulerade sökresultat.
by

Vill du ha en gratis genomgång av din nuvarande marknadsföring?
Låt oss prata