Man håller i en "We're open"-skylt

Har du öppet på julafton eller stänger du ner kontoret i mellandagarna? Glöm inte bort att uppdatera dina tillfälliga öppettider online så att dina kunder vet om och när du är tillgänglig.
Du riskerar annars att förlora var tredje kund!

December, med jul, mellandagsreor och nyårsledigt är en intensiv period för svenska företagare, oavsett om man som företag erbjuder produkter som har en stor efterfrågan just nu eller om man bara vill se till att stänga året på ett bra sätt och sedan få lite välförtjänt julledighet.

Fel öppettider påverkar dina kunder negativt

Att se till att uppdatera sina tillfälliga öppettider online kan låta som en liten sak men är faktiskt en arbetsuppgift som du som företagare bör ta på stort allvar. Studier av amerikanska Gula Sidorna visar bland annat att så mycket som mer än var tredje kund uppger att de skulle välja bort företag som inte har korrekt information online. Det kan handla om olika telefonnummer på olika sidor, felaktiga adresser men framför allt öppettider som inte stämmer överens.

Eniro hjälper företag med deras öppettider

Se därför till att avsluta året med att uppdatera din företagsinformation och öppettiderna för din verksamhet. På Eniro.se kan du själv uppdatera din företagsinformation så som öppettider och företagsbeskrivning med hjälp av bank-id.

Vill du däremot ta kontroll över din företagsinformation och öppettider på över 30 av internets viktigaste plattformar så kan vi hjälpa dig! Kontakta oss så berättar vi mer om Synlighet på Internet och vikten av att äga och ha kontrollen över sin företagsinformation online.

Uppdatera.eniro.se kan du uppdatera dina företagsuppgifter och dina personuppgifter. Det enda som krävs är bank-id.

Varför är det viktigt att ha rätt öppettider på Google Business Profile?

Så mycket som 83% av kunderna uppger att de kollat upp ett företag online innan de besökt deras fysiska butik. Tänk om de hittat ditt företag på Google Business Profile (tidigare Google My Business) och ser att du där har öppet till 18 på kvällen innan jul, då riskerar de bli extremt besvikna när de besöker dig och det visar sig att du stängt redan vid 16.

Det är därför väldigt viktigt för företag att ha rätt öppettider online på sidor som Google Business Profile, Eniro, Facebook, Yelp och Foursquare. Här berättar vi mer om behovet av Google Business Profile och vikten av korrekt företagsinformation för att få en så bra local SEO som möjligt.

Fundera gärna själv på vilka sidor du tror att ditt företag finns representerat och vilken information och vilka länkar som finns på dessa sidor samt hur korrekt den är. Hur många sidor tror du det handlar om? 4, 6, 10? Svaret är troligtvis bra många fler än så.

Testa gärna Närvarokollen för att få en rapport på hur din företagsinformation ser ut online och på vilka plattformar – och kontakta sedan oss om du vill ha hjälp med din digitala närvaro.


I spelaren nedan kan du höra vår expert Donny Arnstad berätta mer om Local SEO och hur korrekt företagsinformation och omdömen kan påverka din synlighet på Google.

by

Vill du ha en gratis genomgång av din nuvarande marknadsföring?
Låt oss prata