För vana Twitter-användare har den första veckan under Elon Musks ledning varit något av en berg-och-dalbana. Nu visar det sig att mikrobloggen växer rejält!

Det är The Verge som rapporterar om Twitters raketfart. Enligt dokument som nyhetssidan kommit över ska det dagliga användarantalet på Twitter under Tesla- och SpaceX-entreprenörens veckolånga ledarskap växt med 20 procent.

Elon Musk twittrade själv att användarantalet globalt “increased significantly

Stephen King blev arg på Elon Musk

Huruvida användarantalet ökat just på grund av den myckna, ofta negativa, pressen och Elon Musks egna dragningskraft – och därmed kanske sjunker igen när nyhetens behag lagt sig – förtäljer inte siffrorna.

Samtidigt har Elon Musk på sitt Twitter-konto luftat idéer på nya sätt för Twitter att tjäna pengar på sina användare. Bland annat lanserades idén att verifierade konton i framtiden kommer att få betala för att få ha det blå märket som visar att kontot är verifierat bredvid sitt Twitter-namn. Något som bland annat fick skräckförfarfattaren Stephen King att gå i taket.

Stephen King säger “f*** that” till Elon Musks nya förslag.

Vill du annonsera på sociala medier?

Vad är Twitter

Twitter är en mikroblogg där användare skriver så kallade tweets på maximalt 280 tecken. Andra användare kan i sin tur “gilla” det du skrivit eller retweeta din tweet (d.v.s skicka den vidare till sina följare). På Twitter kan du också dela länkar, videoklipp och bilder samt skriva direktmeddelanden till användare. Företag kan i sin tur annonsera i Twitter-flödet med tweets, bilder och videos. Twitter, som köptes av Elon Musk under 2022, har upp mot 300 miljoner användare globalt.

by

Vill du ha en gratis genomgång av din nuvarande marknadsföring?
Låt oss prata