Man står i en segelbåt och skriver ett meddelande i en mobiltelefon.

Möt sommaren förberedd. Kolla vår checklista nedan för att garantera vind i seglet för dig och ditt företag under semestertider.

  • Har du andra öppettider i sommar? Tänk på att uppdatera dina öppettider och annan viktig information. Fler än 87% av alla företag har felaktiga uppgifter på internet. Du kan själv kolla din egen företagsinformation med Närvarokollen – helt gratis!
  • Har du koll på vad kunderna söker på för att hitta ditt företag? I semestertider när vi reser har vi sämre koll på vårt närområde och söker då i högre utsträckning lokalt där vi befinner oss. Detta är något vi tagit fasta på i våra appar, där vi erbjuder tre olika hjälpmedel för att göra vardagen lite lättare. Samtidigt är det utmärkta verktyg för att upptäcka närheten – på land, på sjön, på väg.

Skriv upp Facebook-sida på din checklista

  • Är du sökbar med rätt sökord på Eniro, Google och Bing? 4 av 5 kunder använder en sökmotor när de letar efter tjänster och verksamheter i närområdet. Behöver du hjälp med din Google/Bing-annonsering?
  • Har ditt företag en Facebook-sida? Du vet väl att du kan schemalägga inlägg för att garantera att du har en aktiv sida även under semestern.
  • Ställ in automatiska mejl- och mobil-svar när du är på semester. Det kanske låter som en liten sak men är lätt att glömma bort. Dina kunder tar tyvärr inte ledigt bara för att du gör det.
  • … men ännu bättre är om du förbereder kunderna för din semester. Har du en mejl-lista till dina kunder? Skicka en sommarhälsning tillsammans med information om dina öppettider och annan viktig information.

Med förhoppningar om en solig sommar, hälsningar Eniro

by

Vill du ha en gratis genomgång av din nuvarande marknadsföring?
Låt oss prata