Ordning och reda, löning på fredag. En hel del arbete sker i dag på resande fot, på flexkontor utan bestämda sittplatser, på kaféer eller från soffan i vardagsrummet. Oavsett arbetsmiljö så kommer kraven på ett strukturerat, sömlöst och effektivt utfört jobb bara att fortsätta öka i framtiden. Tur då att vi har en hel drös med appar som kan hjälpa oss i vår vardag. Här har vi listat apparna som kan hjälpa dig med allt från att samordna projekt till att hitta närmaste lunchställe.

STRUKTURERA DITT ARBETE

Google erbjuder flera appar som är användbara för företag och privatpersoner. I Googles stall hittas bland annat Gmail, Kalender, Drive, Dokument, Kalkylark och Presentationer.

Googles mejlklient Gmail stöder upp till fem konton och det användarvänliga gränssnittet tillåter dig att strukturera dina mejl, skapa etiketter, stjärnmarkera, arkivera och anpassa dina konversationer. Med Googles kalender-app får du en användarvänlig kalender som erbjuder möjligheten att schemalägga möten och aktiviteter, planera mål som motion, vidareutbildning, egentid och lägga in påminnelser. Du kan även se dina kollegers kalendrar.

Google Slides, eller Presentationer som den heter på svenska, är Googles version av klassiska PowerPoint. Här kan du skapa, redigera och samarbeta med andra. Presentationer fungerar även med tidigare nämnda PowerPoint, men föredrar man den sistnämnda så finns förstås även PowerPoint som app.

En annan presentations-app är Keynote, den har utformats speciellt för iPad, iPhone och iPod och är även användbar om man på sin desktop vill göra snabba, enkla produktfilmer.

Andra användbara appar är bland annat Dokument som även tillåter att du öppnar, redigerar och sparar Word-dokument och Kalkylark som är Googles version av Excel. För lagring rekommenderas Google Drive alternativt Dropbox. Båda erbjuder en mindre portion gratis lagringsutrymme, där Drive är mer generös än Dropbox. Dessa lagringsutrymmen ger dig snabb åtkomst till filer och möjligheten att dela med andra. Självklart kommer du åt dina nätbaserade magasin via smartphone, surfplatta eller desktop.

UNDERLÄTTA VARDAGEN

För många kontorsarbetare är post it-lappar lika svåra att göra sig av med som ogräs i trädgården. Till skillnad mot ogräset är de däremot ofta nödvändiga – för arbetsstruktur, som små påminnelser eller som minneslappar. Problemet uppstår när hela skrivbordsytan ser ut som om firandet av flaggans dag gått överstyr.

En eller flera appar som ersätter dessa klisterlappar underlättar mycket. Här finns det flera olika att välja på – helt efter tycke och smak. Trello ger dig möjligheten att hålla koll på dina projekt, oavsett om du jobbar hemifrån, på resande fot eller på kontoret. I Trello skapar du listor och projekt som du kan bygga upp med checklistor, deadlines, filter m.m. Dela ett projekt med berörda parter på jobbet och skapa ett annat som du delar med din partner hemmavid – oavsett om det handlar om inköpslistor för veckans middagar eller bröllopsplanering. Anpassa arbetsflödena och tilldela arbetsuppgifter. Tre andra appar som erbjuder ungefär samma möjligheter som Trello är Wunderlist, Evernote och Any.do. Testa dig fram och hitta din favorit.

Eniro erbjuder tre olika appar som på olika sätt underlättar din vardag, oavsett om det är på arbetstid, efter jobbet eller under semestern. Eniro-appen – som till dags dato laddats ner över 1,8 miljoner gånger – erbjuder ett helt nytt sätt för dig som företag att vara en del av och upptäcka din närhet. Här hittas exempelvis över 30.000 restauranger för den lunchsugne och över 16.000 ställen där du kan få dagens kaffekick. Eniro-appen finns även till Apple Watch.

Eniro erbjuder även två navigatorer, en för bilen och en till sjöss. Eniro Navigation ger dig bland annat möjligheten att dela din ankomsttid via sms och sociala medier (bra om du t.ex. är sen till ett möte). Med Eniro på sjöns betal-version ingår AIS (Automatic Identification System) som ger dig möjligheten att i realtid identifiera och följa andra fartyg, som t.ex. bilfärjor eller skärgårdsbåtar. Läs mer om Eniros appar här.

Håll koll på din synlighet online med Eniros hjälp

SPRID DITT BUDSKAP

Klar och tydlig kommunikation är a och o. Med hjälp av dessa appar (och bra wifi-uppkoppling) kan man komma långt. Google Hangouts är en populär företagsapp som är användbar om du har anställda som arbetar på distans. Hangouts är gratis för upp till 10 deltagare. Skype i sin tur var en av de första apparna för videosamtal men fungerar även utmärkt för snabba text-meddelanden. Val av kommunikations-app beror helt på tillfälle och mottagare. Självklart bör ditt företag även ha en närvaro i sociala medier. Appar som Facebook, Instagram och Twitter är allmängods, så även LinkedIn – världens största sociala nätverk för yrkesverksamma. Men varför inte testa nått annat? Kanske det visuella verktyget Pinterest eller uppkomlingen Snapchat? Eller varför inte pröva livesändningsappar som Periscope och Meerkat?

Apparna för efter jobbet …

Att vara konstant uppkopplad skapar ett behov av att vara nerkopplad, eller i brist på nerkoppling så åtminstone avkoppling. Glöm inte bort apparna som får dig att varva ner, må bra eller sova djupt. Om det så är att kolla lite TED Talks med den officiella TED-appen, lyssna på en ljudbok med hjälp av t.ex. Storytel, få dagens dos träning med appen 7 Min Workout eller hälsosam livsstilscoachning med Lifesum. Avrunda med att ta ett djupt andetag tillsammans med Mindfulness Appen.

Du hittar alla apparna på App Store och Google Play.

by

Vill du ha en gratis genomgång av din nuvarande marknadsföring?
Låt oss prata