Hur bra är din SEO?

Kolla din hemsidas sökmotoroptimering på en minut – kostnadsfri SEO-analys

Varför är sökmotoroptimering viktigt?

Sökmotoroptimering (SEO) är en viktig del av digital marknadsföring och innebär att du med olika tekniker förbättrar din webbplats för att på så sätt göra att den kommer högre upp på Google. Om du inte aktivt arbetar med din SEO så är risken stor att dina konkurrenters hemsidor kommer att synas före dig på Google.

Söktjänster som Google föredrar nämligen användarvänliga sidor som hela tiden uppdateras och förbättras. Det är därför viktigt att du testar och förändrar din sida för att behålla men framförallt förbättra din position på sökmotorer. Ju bättre din hemsida är desto bättre kommer den att ranka på sökmotorer - och ju mer du syns desto troligare är det att kunder kommer att lockas till ditt företag istället.

Varför behöver jag kolla min SEO?

Med SEO-kollen får du en detaljerad beskrivning av sökmotoroptimeringen på din webbplats, vilka saker du gör bra och var det finns behov av förbättring. Ju högre betyg du får (på skala 0-100) desto mer sökmotoroptimerad är din hemsida. Rapporten är uppdelad i 5 delar:

  • På din hemsida: De flesta hittar till din hemsida på mobilen. Därför är det viktigt att din hemsida är mobilanpassad. Har du förresten angett sidtitlar, metabeskrivningar, länktexter och rubriker på rätt sätt
  • Hastighet: En bra pagespeed uppskattas av användarna och av Google. Kolla prestanda och andra laddningstider som är viktiga för din ranking.
  • Utanför din hemsida: Länkar till din hemsida visar att din hemsida är viktig! Vässa din länkstrategi och få en överblick över antalet länkar (så kallade backlinks) som pekar till ditt företags webbplats.
  • Syns din hemsida: Hur många söker efter och besöker din hemsida? Och vilka är de viktigaste söktermerna?
  • Under huven: Vi kollar även om du har en massa trasiga länkar och om Google förstår dina bilder. Vi kollar även mängden text på din webbplats, om din sidkarta är giltig (en lista över dina sidor som hjälper Google) och om du har SSL-certifikat.

Vill du veta mer om SEO?

Därför ska du välja Eniro som partner för din digitala marknadsföring