SEO är ett samlingsnamn på de metoder som används för att optimera din hemsida. När en SEO-expert optimerar din webbplats så är målet att den ska nå en högre ranking på sökmotorer som Google och Bing. Det i sin tur kommer att leda till att fler och fler klickar på dina länkar. I följande artikel berättar vi mer om sökmotoroptimering, Google och varför du som företagare bör vända dig till Eniro för hjälp med din SEO. 

Det finns tre viktiga anledningar till varför man bör sökmotoroptimera sin hemsida: Er hemsida kommer att klättra i sökresultatet på sökningar du tycker är viktiga för ditt företag Det leder till att din webbplats får fler klick Med ökad ranking och fler klick så kommer ni att nå fler kunder, göra fler affärer och sälja mer av era varor och tjänster.

Så fungerar Google

När du ska till att skapa ditt företags webbplats så finns det några olika saker ni bör tänka på för att göra det så bra och enkelt som möjligt för Google att hitta er. Det är t.ex. menystruktur, rubriker och själva innehållet i texterna. Google har över 200 rankingfaktorer som bedömer var i sökresultatet din länk (och alla andra länkar) bör hamna.

Internet är nämligen gigantiskt, det finns i alla länder, det finns på företag och organisationer, det finns i folks fickor när de åker bussen hem till jobbet, det finns i tv:n när de tittar på Netflix på kvällen och på flyget på väg ner till solsemestern. Mängden data gör att det här behöver sorteras. Google har därför skapat vissa program, eller robotar/spindlar som de egentligen kallas, som söker igenom alla dessa sökord och hemsidor och plattformar som existerar online för att placera dem i rätt fack. På så sätt kan Google försäkra sig om att när besökaren väl ställer en fråga online så ska han eller hon få de mest relevanta och rätta resultaten först i sökresultatet.

Hur fungerar det att sökmotoroptimera sin webbplats?

När vi får in en hemsida till Eniro som vi ska sökmotoroptimera så ser vi över att den har rätt struktur, rätt koder och rätt innehåll för att Google lätt ska hitta sidan. Om viktiga komponenter saknas eller kan förbättras så är det upp till oss att fixa det. När man gör SEO rätt så kommer det leda till ökad konvertering, mer försäljning och fler kunder helt enkelt, berättar Mattias Alkeblad, Senior SEO Specialist på Eniro. När man arbetar med SEO så behöver man genomföra ett antal strukturerade analyser för att bedöma vad man vill få ut av sin sökmotoroptimering. Som företagare innebär det att man behöver ta reda på vilka som är era kunder, hur vill ni nå dessa kunder och på vilket sätt vill ni formulera ert innehåll. Strukturen på hemsidan anpassas därefter utifrån dessa premisser. Det finns därefter en rad olika faktorer som man måste tänka på, där det absolut nödvändigaste är hemsidans innehåll (också känt som content). Innehållet måste vara intressant, det måste vara relevant och det måste vara strukturerat. En annan sak som Google kollar väldigt mycket på är länkar, d.v.s. länkar mellan olika sidor. Det handlar bland annat om länkar internt på din webbplats men framför allt externt, d.v.s. sidor som länkar till er. Dessa externa sidor kommer att vara väldigt avgörande för att skapa bra sökmotoroptimering och bra ranking.

5 viktiga regler inom sökmotoroptimering

  • Innehållet måste spegla det som företaget gör, d.v.s det ni säljer och erbjuder era kunder
  • Innehållet måste struktureras upp med rätt rubriker, bilder, bildtext o.s.v.
  • Innehållet måste konvertera, d.v.s det måste fånga besökarens intresse
  • Länkning! Alla hemsidor mår bra av att få länkar, både internt och externt.
  • Välj sökord din verksamhet bör fokusera på (det kan finnas olika för olika undersidor). Säljer ni blommor till trädgårdar så ska sökorden vara just “blommor till trädgårdar”.

Eniro och SEO

På Eniro arbetar vi framför allt med små och medelstora företag. Det innebär att även det lilla företaget kan vara SEO-kund hos Eniro. För den typen av kunder erbjuder vi ett startpaket med allt som behövs för att komma igång med sökmotoroptimering. Vi har även större SEO-lösningar för företag med webbplatser på upp mot 10 sidor eller företag som arbetar med e-handel. Med SEO från Eniro får små och medelstora företag en möjlighet att konkurrera med större företag på marknaden. Läs gärna mer om våra SEO-produkter här.

by

Vill du ha en gratis genomgång av din nuvarande marknadsföring?
Låt oss prata