Hennes drömjobb som liten var att bli frisör. Att hon är uppvuxen med tre bröder och alltid fick armbåga sig fram, gjorde att hon vågade ta steget till att starta eget. Nu kan hon se tillbaka på 35 år i branschen. Eniro träffade Sandra Messinger i hennes frisörsalong “sandra m” i Vasastan för att prata om hur hon vågade ta steget till egenföretagare och hur vi på Eniro har hjälpt till med den digitala biten.

En personlig frisörsalong med mycket hjärta, mitt i Vasastan, där hittar du Sandra Messinger. Frisörsalongen, som även bär hennes namn sandra m, erbjuder en luftig och avslappnande miljö med rejäl takhöjd. Här fixas frisyrer intill stora fönster med stort ljusinsläpp, allt ackompanjerat av avkopplande musik.

“I min frisörsalong vill jag att du ska känna dig som hemma med givande samtal och mycket skratt”, säger Sandra.

Drömjobbet var frisör

Hennes drömjobb var sedan barnsben att bli frisör. Redan som liten började Sandra (likt många andra i den åldern) med att klippa sina Barbiedockor. De flesta blev tyvärr flintskalliga” berättar Sandra med ett skratt. Ett resultat som dagens kunder inte behöver oroa sig för. Sandra Messinger har nämligen över 35 år inom branschen.

“Jag älskar verkligen mitt jobb mer och mer för varje dag, ingen dag är den andra lik. Alla mina möten med olika människor ger mig energi och jag utvecklas som person”

“Att få bestämma själv hur jag vill ha min dag är det bästa”

Sandra var endast 17 år när hon bestämde sig för att starta eget. Uppvuxen med tre bröder så var hon van med att armbåga sig fram och ta plats. Hon utvecklade ett driv som hjälpte henne mycket på traven.

“Att få vara egen, och att få jobba och bestämma själv hur jag vill ha min dag är det bästa” säger Sandra.

På frågan om vad hon kan ge för råd till andra som sitter i valet eller kvalet av att starta eget, säger hon bestämt “Våga!”

“Våga, hoppa och gör det du brinner för. Våga satsa allt och inte halvhjärtat, det tror jag på.”

Så ska man behandla en kund

I dessa tider då många företag sliter och känner motgångar så har ändå Sandras frisörsalong haft ett jämnt kundflöde. Hennes tips och råd när det kommer till kunder, är ett hon själv även följer. Man ska alltid hålla samma servicenivå. Man ska behandla en kund som man haft i 20 år på samma sätt som om, den kunden kom in i salongen för första gången.

“Att vara rädd om alla kunder och vara trevlig är väldigt viktigt, för ingen vill ju gå till någon som är sur”, säger Sandra och skrattar med ett stort leende.

Att få det att flyta på

Då Sandras frisörsalong legat på samma plats rätt länge så tyckte hon inte att behovet av digital marknadsföring riktigt fanns. Men sakta men säkert började hon känna att fler stammisar började flytta från området och plötsligt så började en liten tanke växa fram…

“Eniro tog kontakt med mig i rätt läge faktiskt, jag började känna att det var rätt i tiden att satsa på marknadsföringen.”

Sandra har varit kund hos Eniro sedan 2009. Vi har hjälpt Sandra och hennes frisörsalong med ny hemsida – som byggts upp från grunden samt Google Ads – annonser som vi styr mot rätt målgrupp som letar efter Sandras tjänster på Google. Vi ser till så att allt helt enkelt flyter på som det ska, så att Sandra kan lägga full fokus på sina kunder.

Som bevis på ett gott samarbete så har Sandra fått många fler kunder. Hon märker även att när andra kollegor i branschen har lugnare tider så flyter det faktiskt på bra på hennes salong.

“Just för att jag syns, så på det sättet märker jag skillnad. Eniro är proffsiga och bra samarbetspartners. Om man inte vill vara med på något eller känner att det inte passar i tiden just nu så tvingar inte Eniro på mig saker utan ni känner av.”

by

Vill du ha en gratis genomgång av din nuvarande marknadsföring?
Låt oss prata