3 av 10 kunder uppger att de väljer bort företag som har felaktig kontaktinformation på internet. Därför har vi nu gjort det enklare för företag som inte är Eniro-kunder att uppdatera sina uppgifter på Eniro.se. Allt du behöver är Bank-ID.

Nyligen släppte vi funktionen “Uppdatera dina uppgifter” på Eniro.se. Genom att klicka på länken så kan de företag som inte är Eniro-kunder enkelt skicka in förslag på ändringar gällande till exempel telefonnummer, adress och öppettider. Du signerar sedan dina förslag via Bank-ID och så slår dina ändringar igenom.

Ändringar du kan genomföra på Eniro.se med hjälp av Bank-ID:

 • Företagsnamnhär kan du ändra namnet på ert företag
 • Företagsbeskrivninghär kan du berätta mer om ditt företag eller ändra din tidigare företagsbeskrivning
 • Telefon – ange telefonnumret, viktigt att du ser till att det är rätt telefonnummer
 • Hemsideadresshär fyller du i din hemsideadress, precis som med telefonnummer är det viktigt att adressen till din webbplats är korrekt.
 • Adresshär anger du gatunamn, gatunummer, postnummer och postort till ditt företag
 • Öppettideruppdatera dina öppettider, vardagar och helg
 • Sökordvälj ord som en person kan använda för att söka efter ditt företag. Vi föreslår även ord som passar just din bransch baserat på det som angetts när företaget registrerades
 • Logotyphär kan du ladda upp ditt företags logotyp, se till att det är en tydlig bild med bra upplösning
 • Instagramfinns ditt företag på Instagram? Ange då adressen till ert konto här.
 • Omslagsfotohär kan du ladda upp ett omslagsfoto, också känt som cover photo. Tänk på att välja en tydlig och snygg bild.

Fel information = färre kunder

På så sätt behöver du inte längre gå via Eniros kundservice för att kontakta oss om önskade ändringar på din profilsida. Genom att snabba upp hela processen så  riskerar du inte att dina kunder får fel information gällande dina öppettider under till exempel sommaren eller högtider som jul och nyår. Det visar sig nämligen i en studie utförd av Yp.com att så mycket som 32% av kunderna uppger att de väljer bort företag som har felaktig kontaktinformation på nätet. Så det är viktigt att den information som möter dina kunder, oavsett om det är på Facebook, Eniro, din hemsida eller på Google My Business är korrekt och konsekvent. Tänk också på att inkorrekt företagsinformation på internet kan ha en negativ effekt på din lokala SEO. Ju mer rörig din information är på olika sidor online desto större är risken att Google bedömer att din hemsida har ett lågt förtroende.

Ändra uppgifter för företag och privatperson

För Eniro-kunder så är det fortfarande via Mitt Eniro och vår tjänst Synlighet på internet som man enklast själv uppdaterar sina uppgifter. Vill du uppdatera uppgifter? Nedan hittar du länkar till sidorna där du uppdaterar dina uppgifter:

 

Så här ser det ut om du klickar på länkarna ovan. Sök reda på ditt företag eller välj “person” och sök efter dig själv. Du signerar sedan dina ändringar med hjälp av bank-id.

Uppdatera dina uppgifter på Eniro.se

Så här ser det ut när du ska uppdatera din företagsinformation på Eniro. Ju bättre och tydlig information du har, desto bättre kommer det vara för din synlighet på Google.

Fördelar med att uppdatera sin företagsinformation på Eniro

 • Det är gratis för företag att ändra och uppdatera sina uppgifter på Eniro
 • Varje vecka hjälper vi företag med ca 800.000 kundkontakter
 • 2 miljoner unika användare besöker Eniro.se varje vecka för att leta efter företag och information
 • Att ha sitt företag på Eniro.se gör att ditt företag också syns väldigt bra på sökmotorer som Google (se bilden nedan)
 • Korrekt företagsinformation  på internets viktigaste sajter, som t.ex. Eniro, kommer förbättra din sökmotoroptimering och göra att söktjänster som Google upplever ditt företag som en auktoritet med högt förtroende inom din bransch
 • Användare som söker på Eniro är i regel närmare ett köpbeslut än vid vanliga sökningar

En sökning på “Hustvätt skåne” visar att Eniro kommer på andra plats i det organiska söket. På så sätt täcker din verksamhet in fler av topplaceringarna och ökar chansen att just ditt företag blir valt.

by

Vill du ha en gratis genomgång av din nuvarande marknadsföring?
Låt oss prata