Stor skärm visar Eniros hemsida med en stor karta.

Eniro har lång erfarenhet av att hjälpa svenska företag att synas digitalt. En viktig del i det arbetet är att ständigt försöka förbättra hur vi presenterar dem på vår webbplats. För att göra upplevelsen ännu bättre för dig som företagare lanserar vi nu nya eniro.se! Här kommer vi gå igenom de nya och förbättrade funktionerna.

Eniro.se hjälper varje vecka över 1,5 miljoner unika besökare att hitta vad de söker. Allt ifrån telefonnummer till närmaste bilverkstad, till frisörsalongen med högst betyg i stan. Faktum är att eniro.se levererar runt 800.000 kundkontakter i veckan. Vi är stolta över att vara en plattform som enkelt kopplar ihop privatpersoner med varandra och kunder med företag – dygnet runt, året om.

Att vara listad på Eniro är gratis. Utöver fördelen att synas på en plattform som kryllar av kunder som är “köp-redo”, så innebär listning på Eniro också en ökad synlighet på de största sökmotorerna såsom Google och Bing. Det är nämligen så att exempelvis Googles algoritmer gillar företag som har en strukturerad närvaro på katalogsidor – till exempel eniro.se, Foursquare eller Google My Business. Detta betyder i praktiken att gratis synlighet på eniro.se även ökar din synlighet och ranking på Google. Win, win helt enkelt.

Följande nyheter kommer du hitta på nya Eniro:

  • Förbättrad profilsida
  • Ökad synlighet
  • Omdömen
  • Modern design

Du som Eniro-kund syns nu på andra företags profilsidor

En nyhet vi nu lanserar är att du som Eniro-kund nu kommer att synas även på andra företags profilsidor under sektionen “Liknande företag i närheten”. Det innebär att personer som söker efter tjänster eller produkter som du erbjuder inte enbart kommer att hitta ditt företag i själva sökflödet, utan även på geografiskt närliggande konkurrenters profilsidor.
“Liknande företag i närheten” visas dock bara på profilsidor för företag som inte är Eniro-kunder. Om du är Eniro-kund, så kommer inga andra företag att synas på din profilsida.

Vill du synas bättre på Eniro? Här kan du läsa mer om hur du annonserar på Eniro!

Så här ser sektionen “Liknande företag i närheten” ut på nya Eniro.se.

Större och användarvänligare profilsida

Oavsett om du är Eniro-kund eller bara har ditt företag listat på våra sidor, så kommer du uppleva att ditt företags profilsida fått en ordentlig makeover. Den är nu både större och mer lättöverskådlig än tidigare. Designen är luftigare, vilket gör det enklare för besökaren att navigera bland ditt företags uppgifter. Även typsnittet är nu större och tydligare. Det har helt enkelt blivit lättare för potentiella kunder som klickar sig in på din profilsida att hitta just den information de söker.

Man ska inte underskatta effekten av visuellt innehåll på en hemsida. Faktum är att sannolikheten för att en besökare ska interagera med innehållet på en webbplats ökar avsevärt om det finns bilder eller annat visuellt innehåll. Med detta i åtanke har vi nu låtit bildgalleriet på din profilsida få en mer framträdande plats för att uppmuntra just den interaktionen.

Så här ser bildgalleriet ut på nya Eniro.se.

Dina företagsuppgifter är nu tydligare presenterade och du som är Eniro-kund kan själv uppdatera dem på “Mitt Eniro”. Här kan du även se över dina sökord för en ökad synlighet på Eniro. Och är du inte kund hos oss så gör du istället ändringar via Bank-ID på uppdatera.eniro.se. På så vis kan du enkelt se till att rätt information såsom öppettider, telefonnummer och besöksadress alltid visas om ditt företag.

Profilsidan på nya Eniro.se

Så här ser delar av nya profilsidan ut på Eniro.se.

Omdömen lyfts fram

Att omdömen online har en betydande roll för dagens konsumenter anar nog de flesta. Men visste du att hela 98% av alla kunder kollar omdömen på nätet när de är på jakt efter lokala företag? Omdömen kan helt enkelt vara avgörande för om en kund väljer att handla från dig eller söka sig vidare till en konkurrent.

Med detta i åtanke har vi valt att ge ditt företags omdömen en mer central plats på din profilsida. Från att tidigare ha varit placerade nästan längst ner på sidan är ditt övergripande betyg nu synligt i toppen. Med ett enkelt klick kommer besökarna sedan skickas vidare till omdömes-sektionen där de kan läsa andra kunders recensioner av dig och ditt företag.

Recensioner har nu fått en mer framträdande plats på företagens profilsidor.

 

Nyfiken på att lära dig mer om omdömen och hur du kan arbeta med dem på bästa sätt? Kul! Vi har nämligen satt ihop en omdömes-guide med allt du behöver veta.

En luftigare och modernare design

En hemsidas utseende kan vara helt avgörande för huruvida en kund kommer att vilja stanna kvar på den eller ej. Vi har därför fokuserat på att skapa ett modernare utseende med tydliga knappar som ger ett luftigt intryck. Sidan är nu mer lättnavigerad och har en mjukare design med rundade hörn som är behaglig för ögat.

Även en webbplats snabbhet är A och O. Faktum är att cirka 53% av besökare tenderar att lämna en hemsida som tar längre än 3 sekunder att ladda. Vi har därför gjort nya Eniro.se både snabbare och snyggare. På startsidan hittar du också länkar till allt från kartor och populära “Vem ringde” till vår nya bekantskap EniroBuddy, en plattform som erbjuder dig tjänster i hemmet och på jobbet – och även ger företagare möjligheten att bredda sin kundkrets.

Välkommen till nya Eniro.se.

Vi hoppas att du kommer vara lika nöjd med den nya sajten som vi är!

by

Vill du ha en gratis genomgång av din nuvarande marknadsföring?
Låt oss prata