För någon vecka sedan lanserade Facebook en nyhet: Facebook Shops. Detta är ett verktyg som ska underlätta köp och försäljning online. Tjänsten finns både på Facebook och Instagram och är perfekt för dig som vill utöka din e-handel och komma ännu närmre dina kunder.

Facebook-butiker gör det enkelt för företag att skapa en enda onlinebutik som kunder får tillgång till på både Facebook och Instagram. Man väljer själv vilka produkter man vill visa upp och kan skapa olika typer av produktsamlingar. Här kan du även hålla kontakt med kunder via WhatsApp, Messenger eller Instagram Direct. Smidigt och enkelt för att finnas där och besvara frågor om dina produkter.

Facebook Shops når miljarder

Med Facebook-butiker kan miljarder användare att hitta, bläddra och köpa produkter i apparna de använder dagligen för att upptäcka nya upplevelser. En fördel med detta är att kunderna som redan befinner sig på din Dacebook- eller Instagram-sida inte behöver gå till en ny sajt för att hitta dina produkter – det blir alltså väldigt nära till köp. Vill du kan kunderna även slussas vidare till din e-handel på din hemsida. 

Enligt Facebook kommer flera funktioner att tillkomma med tiden, såsom exempelvis liveshopping och lojalitetsprogram. Alltså, en spännande ny tjänst som vi ser fram emot att följa utvecklingen av!

Läs mer om Facebook Shops här

Så här enkelt är det att annonsera på Facebook

by

Vill du ha en gratis genomgång av din nuvarande marknadsföring?
Låt oss prata