Bärbar dator på bord med kopp te

Displayannonsering – är det endast för storföretagen eller något för alla? Vi berättar hur du bör tänka när det är dags att investera i display, hur mycket det kommer att kosta – och pandemins påverkan på din marknadsföring.

En vanlig fråga våra experter får när vi diskuterar displayannonsering med våra kunder är “är detta verkligen något för småföretagare?”
Och svaret är ja!

Bannerannonsering fungerar både för stora och små företag.

Varför?
Med segmenteringens hjälp kan man anpassa annonseringen helt efter företagens behov, från det lilla lokala företaget, det mellanstora företaget som vill köra en nationell kampanj eller för storfräsarna som vill dra till med en internationell bannerkampanj.

Så påverkades marknadsföringen av pandemin

Och hur påverkades marknaden av den rådande pandemin? Överlag har det sett ut som att priserna för digital annonsering är fallande i ett par branscher, men att det stiger i andra. Medan vissa företag brottas med stängda butiker och kapade marknadsbudgetar så är det för andra företag en helt annan situation.

Driver du exempelvis en webbshop så har du nog sällan sett ett så högt flöde av trafik som just nu, detta eftersom dina kunder har mer tid att handla online. Och ännu bättre, har du en e-handelsprodukt som passar folk som allt mer befinner sig hemma så kan det ju vara en utmärkt idé att skruva upp budget och satsa ännu mer.

Stängda butiker och kapade marknadsbudgetar

Men glöm inte heller bort att det kommer komma en återgång till det normala. När pandemin och restriktioner ligger bakom oss, hur förberett är ditt företag då? Kanske är det redan dags nu för dig att börja planera en kommande bannerkampanj för att se till att du får en boost framåt sommaren eller hösten?

Är det dyrt att investera i displayannonsering?

Och apropå kapade marknadsbudgetar, en annan fråga vi brukar få är “men är det inte jättedyrt?” Och svaret är nej. Det behöver det definitivt inte vara. Det finns inga fasta priser på i display-annonsering. Budgeten din är avhängig flera saker: målgrupp, mål, produkt m.m. Det vanligaste sättet att köpa displayannonsering är att man köper visningar eller rättare sagt exponeringar av banner. Lite som antal läsare i en tidning, så är det antal visningar som påverkar priset för kampanjen.

Att investera i displayannonsering kan nämligen kosta allt från 1000 kr till 100 000 kr eller ännu mer. Det viktigaste är att se vilken budget man har och vilka mål man har och därefter optimera för att få ut mesta möjliga av den budget man har. Med god segmentering kan man nå sin målgrupp utan att det nödvändigtvis ska kosta skjortan. Ju mer man investerar, desto fler kommer man att nå och på så sätt öka avkastningen – alltså fler ordrar och fler kunder. Till syvende och sist så är det ditt mål och dina förväntningar med kampanjen som avgör hur mycket du vill satsa.

Vill du veta mer om marknadsföringsbudgetar, display ads och strategier? Kolla vårt webinar i spelaren nedan.

by

Vill du ha en gratis genomgång av din nuvarande marknadsföring?
Låt oss prata