Man tittar på sin analoga anslagstavla

Att planera dina projekt och sociala medier är smart. Du sparar tid, hinner med mer och att hålla sig till sina planer kan i slutändan hjälpa ditt företag att kontinuerligt växa. Lyckligtvis finns det en hel uppsjö av digitala gratisverktyg som kan hjälpa dig att hålla koll på din digitala marknadsföring.

Trello

Det första gratisverktyget som vi verkligen kan tipsa om är Trello. Trello är ett samarbetsverktyg där du kan organisera dina projekt i kategorier. Du kan på en och samma gång se vad som är på gång, vem som gör vad och hur långt de har kommit.

Verktyget fungerar ungefär som en gammal och hederlig anslagstavla som du fäster post-it-lappar på. Skillnaden är att du på de här post-it-lapparna kan bifoga utkast till texter, bilder, filmer, excelfiler, länkar… Ja, egentligen vad som helst. Du kan också skapa checklistor så allt görs i rätt ordning, sätta deadlines så att inget glöms bort och ange en person som är ansvarig för post-it-lappen. Du kan också bära med dig den här “anslagstavlan” i både datorn och mobilen eftersom att den är helt digital. Skönt för dig som fått ont i ryggen av allt släpande av din fysiska anslagstavla.

Later

Det andra gratisverktyget är ett digitalt planeringsverktyg för sociala medier. Verktyget heter Later och kan hjälpa dig strömlinjeforma din kommunikation på sociala medier, som Instagram, Facebook, Twitter och Pinterest. I gratisversionen kan du bara ha ett konto per plattform, så om du har behov av att kunna hantera flera konton kommer du behöva uppgradera till betalversionen istället.

Varför ska du använda Later istället för ett excelark till att planera din digitala marknadsföring?

Orsaken är väldigt simpel – Later är så himla smart! I de flesta schemaläggnings- och publiceringsverktygen för sociala medier kan du från ett och samma ställe kontrollera när och var dina inlägg går ut, oavsett vilken som är ditt plattform eller vilken tidszon du är i.

Det kanske starkaste argumentet för att använda ett sånt här verktyg istället för ditt vanliga excelark är att det kan publicera automatiskt vilket gör att du sparar massa tid och kan arbeta mycket smartare. Du kan planera längre fram i tiden, göra dina inlägg i bulk och sen behöver du inte ens publicera dem manuellt. En riktig toppengrej!

Tips

När du skaffar din första innehållskalender – prova då att samla på dig material och sen planlägger du alla inlägg för en hel månad fram i tiden.

Det är nämligen viktigt när du börjar arbeta med ett nytt verktyg att du faktiskt ger det en rimlig chans genom att arbeta med det ett tag. Självklart behöver du ju ta dig tid till att lära dig använda verktyget, hitta din arbetsrytm och upptäcka alla häftiga funktioner. Det här är en process som tar lite tid, men när du väl kommit igång och börjat vänja dig vid att arbeta med det kommer du snabbt märka hur mycket tid det sparar och du kommer förmodligen ha svårt att gå tillbaka till ditt excelark.

Att regelbundet använda dig av ett planeringsverktyg kommer också gör att det blir lättare att uppdatera och underhålla dina kanaler, vilket i sin tur kan leda till att du öka trafiken till din hemsida och ger dig bättre placering på till exempel Google.

Du kan lära dig mer om de här två verktygen och få tips om andra som kan hjälpa dig att arbeta smartare och bli mer effektiv genom att kika på webinariet här nedanför.

 

by

Vill du ha en gratis genomgång av din nuvarande marknadsföring?
Låt oss prata