Har du någonsin frågat dig själv “hur bra är min hemsida”? På Eniro har vi skapat Hemsidekollen, ett smidigt verktyg för den som vill få en snabb och detaljerad överblick över sin webbplats styrkor och svagheter. Och för att snabbt kunna identifiera förbättringsmöjligheter som ganska så enkelt kan påverka kundtillströmningen och i slutändan ge mer klirr i kassan.

När du går in på Hemsidekollen fyller du bara i ditt företagsnamn, uppgifter och länk till den sajt du vill scanna. Klicka sen på den blåa knappen för att kostnadsfritt scanna din hemsida.Efter ett par sekunder så får du upp en rapport med flera olika poster, där grönt betyder bra och rött betyder att något saknas, är fel eller behöver åtgärdas.

Är min hemsida långsam?

Du får också en total poäng från 0-100 som visar hur bra din webbplats är. Det är väldigt svårt att få 100 poäng, precis som att det är väldigt svårt att få 0 poäng. Poängen baseras dock inte på allting som syns i rapporten, utan vi har valt att premiera vissa viktiga poster. Exempelvis påverkar webbplatsprestanda och mobilresultatet din totala poäng, då exempelvis mobilanpassning och snabbhet är väldigt viktigt och något som ofta efterfrågas av våra kunder, medan förekomsten av sociala medier inte alls påverkar poängen. Ju lägre poäng, desto större behov har du av en ny hemsida eller en rejäl upputsning av din nuvarande hemsida. Ju lägre poäng, desto större behov har du av en ny hemsida eller en rejäl upputsning av din nuvarande hemsida.

Nyfiken på en helt ny, modern hemsida?

Har du Google My Business?

I rapporten kan du bland annat se om du är SSL-certifierad, sidans snabbhet och huruvida sidan är mobilvänlig. Du får också matnyttig information, som exempelvis Google My Business, recensioner, om du kopplat sociala medier till din hemsida och organiskt och betalt sök.

 Testa Eniros Hemsidekoll

Vi tog ett snack med Mono Solutions om hemsidor. Kolla gärna på vårt webbinarium nedan (tid: 37 min)

by

Vill du ha en gratis genomgång av din nuvarande marknadsföring?
Låt oss prata