Testa din hemsida med Hemsidekollen

På bara en minut testar du din hemsidas hastighet, synlighet online och mobilanpassning.

43000 svenska företag har testat sina hemsidor

Poängen du får i rapporten visar tydligt din hemsidas styrkor och svagheter - och vad du kan göra för att öka trafiken till din sida locka flera kunder och sälja mer.

Enkelt, snabbt - och gratis!

På bara en minut får dus e exakt var din hemsida har problem.

Detaljerad och trovärdig

Vi hämtar data från bland annat Google, Similarweb och Semrush.

Kostnadsfri djupanalys

Vi erbjuder en kostnadsfri rådgivning med våra experter när det passar dig!

Få en komplett Insikt

 Hitta justeringar som ökar trafiken,  och boostar försäljningen.

Enkel, snabb och effektiv

 Förbättra din webbplats baserat på konkreta data och öka din digitala framgång.

Från gissning till precission

 Vår rapport erbjuder skräddarsydd insikt i hur din webbplats presterar och vad du behöver förbättra 

Vanliga frågor

Varför måste min hemsida vara mobilanpassad?

Sedan 2016 har antalet personer som använder mobiler för att surfa på nätet överstigit antalet datoranvändare globalt. Google rapporterade 2019 att 61% av deras sökningar gjordes från mobiltelefoner. Denna tendens märks även hos oss på one.com, där allt fler besökare använder sina mobiler för att nå oss.

Det är viktigt att förstå att Google prioriterar mobilversionen av din webbplats när de bestämmer hur den ska rankas i sökresultaten. Det innebär att en undermålig mobil webbplats leder till lägre ranking, vilket i sin tur betyder mindre trafik. Sammanfattningsvis: Din hemsidas prestanda och utseende på mobila enheter är avgörande för dess framgång, både på kort och lång sikt. Se till att din webbplats är optimerad för mobilen – det har aldrig varit viktigare än nu."

Vad betyder poängen i rapporten?

Poängen du får i rapporten (1-100) visar tydligt din hemsidas styrkor och svagheter – och vad du kan göra för att öka trafiken till din sida, locka fler kunder och sälja mer.

Rapporten bryter ner din hemsida i delar som mobilanpassning, snabbhet, sociala medier, Google My Business och Core Web Vitals, där varje enskild del kan påverka slutbetyget. Med vår kostnadsfria genomgång av din hemsida mäter vi även rubrik-taggar, SSL (som påverkar din relevans), bilders laddningstid och sidans synlighet i sökmotorer.

Varför behöver jag den här rapporten?

Så mycket som 63% av kunderna vänder sig till företags hemsidor för att kolla upp lokal företagsinformation.

Du bör därför se ditt företags webbsida som den digitala motsvarigheten till din verksamhets fysiska butiker och/eller kontor.Hemsidan måste därför erbjuda en perfekt, sömlös, upplevelse. Visste du till exempel att studier visar att om det tar mer än tre sekunder för din hemsida att laddas klart så förlorar du nästan hälften av dina besökare?