Med ett bra firmanamn kommer man långt. Över 700 företag nominerades till tävlingen Sveriges bästa firmanamn och i tuff konkurrens har en jury gjort sitt val. Trädgårdsföretaget Jordgubbarna från Södertälje är det företag som hade det lilla extra och kan idag ståta med att vara Sveriges bästa företagsnamn 2017.

De senaste två månaderna har svenska folket nominerat och röstat på vilket företag i Sverige som har det bästa firmanamnet. Efter att över 10 000 röster från allmänheten kommit in, hade tio starka finalister utkristalliserats. När vinnaren skulle koras var det i synnerhet ett företag som juryn fastna för – trädgårdsföretaget Jordgubbarna.

Juryansvarige Joakim Antelius, VD Patchwork Sweden, motiverar valet:
– Jordgubbarna är för oss ett namn som i sin enkelhet kombinerar humor och en rejäl portion glimt i ögat samtidigt som det beskriver företagets kärnverksamhet. Jordgubbar i sig väcker också bilder av svensk sommar och grönska – ett rött litet bär som vi alla kan relatera till. En liten, liten gubbe som frodas i jord. Namnet har så många nivåer att ju mer man tänker på det, desto bättre blir det. En värdig vinnare helt enkelt.

Klatschigt och roligt

För många små och mellanstora företag kan ett bra firmanamn göra underverk när resurserna är begränsade. I över tjugo års tid har Dick Åströms företag, Jordgubbarna, sålt och levererat bland annat jord och gödsel till villaägare och bostadsrättsföreningar. De första åren via telefon men idag sker det mesta via nätet. Då kan ett bra namn vara direkt avgörande.

– När jag fick höra att Jordgubbarna blivit nominerat till Sveriges bästa firmanamn blev jag väldigt glad och överraskad. För mig ska ett firmanamn vara klatschigt, roligt men samtidigt berätta något om vad företaget håller på med – och det tycker jag att Jordgubbarna lyckas med. Bevisligen tyckte juryn det också för nu står det klart att vi har Sveriges bästa firmanamn och det betyder såklart mycket för oss. Det ger oss en enorm boost att fortsätta leverera bra trädgårdstjänster, säger Dick Åström.

Om Jordgubbarna
Företaget har i över 20 år levererat trädgårdsprodukter så som naturgödsel, benmjöl, trädgårdsjord och en mängd andra naturprodukter till trädgårdar i Stockholm, Östergötland och Västra Götaland. Idag består företaget av två heltidsanställda och ett antal säsongsarbetare. Huvudsaklig marknadsföring och försäljning sker idag via hemsida och Facebook.

by

Vill du ha en gratis genomgång av din nuvarande marknadsföring?
Låt oss prata