Eniro På sjön introducerar autoruttning, webbversion och nautiska flygfoton

Navigationsappen Eniro På sjön, med över 700 000 användare i Norden, lanserar en rad nya funktioner inför årets båtsäsong.

Autoruttning gör planeringen snabbare

Användaren kan markera upp till fem ruttpunkter och klickar på Autorutt, därefter räknar appen fram den kortaste vägen. Rutten kan granskas och enkelt finjusteras precis som manuellt lagda rutter. Autoruttningen baseras på både det säkerhetsdjup och säkerhetshöjd som användaren anger. Tack vare detta kan appen, till skillnad från andra appar, även ta hänsyn till broar, kraftledningar, farbara rutter och naturskyddsområden.

Autoruttningen finns nu tillgänglig på iPhone/iPad och kommer inom kort även till Android och vår kommande webbversion. Funktionen ingår i Pro-prenumeration som kostar 139 kr/år.

Webbversion på stor skärm ger överblick

Eniro På sjön lanseras inom kort även i en webbversion. Den kommer att fungera som ett komplement till appen där man på dator med stor skärm ännu lättare ska kunna titta på sjökort och planera sina resor. Alla sjökort, flygfoton, information om hamnar samt viktiga planeringsfunktioner kommer finnas med från start. Genom att logga in i appen och på webben kommer Pro- och Hydrographica-prenumeranter att få tillgång till funktioner som de köpt, som t.ex. att kunna se sina plotterspår, skapa intressepunkter och planera rutter (även autoruttning). Tack vare synkronisering mellan webben och appen blir ändringar gjorda på webben omedelbart synliga i appen.

Nautiska flygfoton hjälper att upptäcka och planera

Med Nautiska flygfoton kommer användaren kunna se djupkurvor, fyrar och symboler från sjökorten ovanpå Eniros detaljrika flygfoton. Att kunna se allt detta tillsammans för första gången kommer att ge en djupare förståelse av området när man planerar sin resa. Är öarna kala eller bevuxna? Hur ser stranden ut? Allt syns från ovan. De Nautiska flygfotona är, precis som de vanliga sjökorten, gratis för alla användare. De som har en Hydrographica-prenumeration kommer även kunna se de extra detaljer som presenteras på hamnguidekartorna direkt på flygfotona. De nya flygfotona kommer att bli tillgängliga inom några veckor.

Fortsatt satsning på sjökort och hamnguidekartor med Hydrographica

Förra året lanserade Eniro alla Hydrographicas specialsjökort och hamnguidekartor. Den tydliga kartografin kändes igen från de tryckta originalen och blev hyllad av såväl press som användare. Hydrographica har nu kartlagt ytterligare 250 hamnområden och Eniro lägger naturligtvis även till dessa inför båtsäsongen. Det är främst i regionerna runt Vänern, Vättern och västkusten som tillskottet sker. Varje hamn är kartlagd i detalj med djup, tilläggningsplatser, faciliteter och rekommenderade infartsleder. Totalt kommer användarna nu att få tillgång till 2400 km2 specialsjökort samt hamnguidekartor för 949 svenska hamnar och naturhamnar, allt i en prenumeration för 199 kr/år.

Planlägg turen på sjön

Eniro På sjön är ett hjälpmedel för alla som ska färdas med båt eller upptäcka kust och skärgård. Appen lanserades första gången 2010 och under 2019 hade appen över 700 000 unika användare. Med sömlösa kartor mellan Sverige, Norge, Finland och Danmark är det enkelt att använda appen över landgränserna till havs, och med Eniros innehåll så som båthamnar och restauranger kan du enkelt planera alla dina stopp på vägen. Appen finns i en fullt funktionell gratisversion som utan extra kostnad ger tillgång till sjökort för svenska kusten, Vänern, Vättern och Mälaren samt i en betalversion som ger utvidgad funktionalitet.

Appen kan laddas ner här:

iTunes: https://itunes.apple.com/se/app/id444222894

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.eniro.nauticalar

https://www.facebook.com/eniropasjon/