Som företagare har du säkert mer än fullt upp med att göra det som är din grundsyssla, din specialitet. Och har du frågat dig hur tiden även ska räcka till administration så är du inte ensam. Som tur är bjuder den tekniska utvecklingen på en del guldkorn som kan spara tid åt dig som är i den här situationen. Med en mobil på fickan och några användbara appar kommer du väldigt långt. Här nedan berättar vi om de digitala verktygen som får vardagen att gå ihop.

BETALA OCH TA BETALT VAR SOM HELST

Kassaapparaten har blivit mobil. Idag finns alternativ till traditionella transaktionssystem som gör att du kan ta betalt var som helst där kunderna befinner sig. Ett exempel är iZettle, en liten dosa för kortbetalning som du kan använda var som helst där du har mobiluppkoppling. Ett annat är Swish, en app för mobilen med vilken du kan överföra pengar mellan konton. Hur enkelt och smidigt som helst.

ADMINISTRERA SNABBT OCH EFFEKTIVT

Det finns flera applikationer för både dator och mobil som sparar tid och förenklar småföretagarens administration. Många gånger tillhandahåller bankerna bra företagsappar med full funktionalitet för att betala, bevaka och attestera fakturor. Det finns också webbaserade/molnbaserade verktyg som är helt platsoberoende. Du kan logga in när och var du vill och sköta din bokföring till en relativt låg månadskostnad. Här är några exempel:

  • Visma eEkonomi är ett program för bokföring och fakturering som du kan använda i dator, surfplatta och mobil.
  • Visma Stämpla är ett program för tidrapportering och kan även det användas i dator, surfplatta och mobil.
  • Fortnox Bokföringsprogram är ett annat alternativ som underlättar bokföringen för småföretagare.

HA KONTORET PÅ FICKAN

Idag kan du bokstavligen ha kontoret på fickan, eftersom det mesta går att lösa med mobilen. Du kan t ex dela och editera dokument, var som helst, med kollegor och andra. Här är några användbara verktyg:

  • Google Drive + MS Office Mobile – för ett komplett mobilt kontor med bland annat möjlighet till lagring, fildelning och kollaborativ editering.
  • Dropbox – en s.k. molntjänst där du kan lagra och dela dokument med andra.
  • Google apps – ett slags grundpaket med applikationer, innehåller e-postprogram, kalender, program för att göra presentationer och kalkyler, program för att lyssna på musik m.m.
  • Parallels Access App – en app som gör att du kan nå och hantera din dator på distans med hjälp av mobilen eller surfplattan.

Se över din synlighet på internet idag

by

Vill du ha en gratis genomgång av din nuvarande marknadsföring?
Låt oss prata