Med populariteten för sociala medieplattformar som Facebook och Instagram är det enkelt att få ut ditt företagsnamn till kunder, men olika plattformar har olika ändamål. Om du vill marknadsföra dig till andra företag, potentiella anställda eller relevanta nätverk, är det här Linkedin blir din goda vän.

Med Linkedin kan du skapa en företagssida för att visa upp och marknadsföra ditt företag. Här är fem skäl till varför ditt företag borde finnas på Linkedin.

Visa upp ditt företag

När du använder Linkedin kan du kontinuerligt uppdatera din profil och ge dina följare information om vad du gör. Till skillnad från andra kanaler på sociala medier är Linkedin ett professionellt sätt för företag att visa människor vem de är. Det är perfekt för de stunder då någon vill ha en kort men korrekt introduktion till vad ditt företag står för, innan de kommer i kontakt med dig.

Sökmotoroptimering

Linkedin-profiler (företag och privat) rankas högt på Google. Detta innebär att om du har en Linkedin-profil kommer du att hamna högre upp på resultatsidan när någon söker efter ditt företags namn. Människor använder nu Google mer än någonsin för att undersöka företag, så det är viktigt att se till att ditt företag dyker upp i sökresultaten. Att skapa en företagsprofil på Linkedin kan hjälpa dig att göra just det.

Nätverk

Linkedin är ett smart sätt att komma i kontakt med människor som kanske har varit otillgängliga för dig tidigare. Det är ett fantastiskt nätverksverktyg som hjälper dig att ge och ta emot introduktioner till människor och som kan hjälpa dig att marknadsföra dina produkter om de till exempel delar dina inlägg. Att skapa nätverk och bygga relationer på Linkedin är ett utmärkt sätt för att hjälpa ditt företag att växa.

Hitta nya anställda

Med ett avancerat sökverktyg och föreslagna nätverk är Linkedin en bra källa när man letar efter nya talanger. Du kan se vilka relationer du har gemensamt med en person, skicka direktmeddelanden och till och med se vem som tittar på din profil. Det är fördelaktigt för att hitta potentiella anställda. Linkedin gör det också enkelt att rekrytera nya personer genom att låta dig publicera ditt jobberbjudande.

Håll dig uppdaterad och relevant

På Linkedin är det oerhört enkelt att följa en företagssida genom nyhetsflödet. Människor och företag som du följer till visas på ditt nyhetsflöde när de publicerar uppdateringar. Det kan du använda för att samla inspiration. Detta fungerar också tvärtom – genom att publicera uppdateringar/blogginlägg/nyheter kan du visas på nyhetsflödet hos andra företag, vilket på så sätt gör att du kan visa upp ditt företag och hålla dig relevant.

Följ vår Linkedin-profil här

by

Vill du ha en gratis genomgång av din nuvarande marknadsföring?
Låt oss prata