Att veta huruvida ens hemsida är bra eller dålig kan vara svårt om man inte vet hur man ska gå tillväga. Men – lyckligt nog finns det verktyg att använda sig av! Här tipsar vi om hur du på olika sätt kan ta reda på hur din hemsida presterar online.

Ett bra första steg för att få reda på hur bra eller dåligt ditt företags hemsida levererar är att att använda Google Analytics. Google Analytics ger dig möjligheten att tracka många olika viktiga parametrar. Du kan hålla koll på din marknadsföring, ditt innehåll på din sida, användarvänligheten, din trafik med mera. All den här statistiken visar dig vad som fungerar och vad som inte fungerar. Så fort du identifierat ett problemområde så kan du skapa en lösning.

Det finns även olika gratisverktyg online för att scanna din hemsida. Ett exempel är Google PageSpeed Insights som bedömer din hemsidas snabbhet och ger förslag på förbättringar. Snabbhet är väldigt viktigt, men det finns fler parametrar som avgör hur bra eller dåligt din hemsida presterar.

Vill du se hur din hemsida presterar online – helt gratis?

Hemsidekollen identifierar din sidas behov

På Eniro erbjuder vi Hemsidekollen för den som vill kolla in sin hemsidas prestanda. Verktyget fungerar på så sätt att du fyller i dina uppgifter och länkar och sen kör din hemsida genom vår scanner. Då får du en detaljerad rapport på din hemsidas bra och mindre bra element (se bild längst ner).

En av dem är om din sida har en sidkarta (sitemap), vilket är en karta över alla sidor på din webbplats som hjälper sökmotorer att bättre förstå din sida. Du kan även se om din sida har angett rubriktaggar och sidtitlar, det vill säga kod som hjälper sökmotorer förstå din sida. Eller om din sida har en SSL-certifiering (läs mer om SSL här och varför det är viktigt).

Vissa av dessa saker som listas i Hemsidekollen räknas som viktigare än andra och ditt företags hemsida får därför ett slutbetyg från 0 till 100, där 100 är bäst. Genom att använda en scanner som Hemsidekollen kan du alltså snabbt identifiera vilka behov din webbplats har. Eller om den faktiskt redan nu levererar på en hög nivå.

Vill du testa Hemsidekollen? Här kan du göra en gratis scanning av din hemsida. Spana även in nedanstående webinar om du vill veta mer om hemsidor och hur du kan göra din ännu bättre.

Lista över Hemsidekollens innehåll

Dessa punkter är viktiga för den som vill förbättra sin webbplats.

Vill du uppdatera din hemsida till en modern, mobilanpassad sajt?

by

Vill du ha en gratis genomgång av din nuvarande marknadsföring?
Låt oss prata