« Tillbaka till bloggen

8 viktiga frågor om din nya hemsida som du inte vill missa

Två kvinnor tittar på en hemsida på en dator

Vi har samlat åtta vanliga frågor om hemsidor. Är en ny hemsida viktig, hur påverkar det mina affärer och vad tycker egentligen Google?

1. Måste jag ha en hemsida?

Ja! 71% av konsumenterna har vänt sig till ett företags hemsida den senaste månaden. Fråga dig själv: kollar du upp företag online innan du bestämmer dig för att kontakta företaget i fråga? T.ex. frisörer, vvs-firmor, biluthyrning, målare, mäklare, städfirmor. Svaret är troligtvis ja.

2. Måste min hemsida vara mobilanpassad?

Ja! Mer än hälften av sökningarna på Eniro görs från en mobiltelefon. Med en responsiv hemsida så kommer din hemsida se fantastisk ut på alla enheter.

3. Måste min hemsida vara snabb?

Ja! 3 sekunder eller snabbare! Är din hemsida långsammare än så på att ladda så kommer mer än hälften av besökarna att droppa av. Snabbhet = fler kunder.

4. Måste jag uppdatera min hemsida?

En av fyra besökare anser att en hemsida är gammal och inaktiv om den inte uppdaterats den senaste månaden.

5. Måste jag ha en SSL-certifiering?

Ja! Google har börjat varna användarna när de går in på sidor utan SSL-certifiering. Ingen vill mötas av en varning när de besöker ett företags hemsida.

Med eller utan SSL-certifiering

6. Måste jag uppdatera min hemsidas design?

Det beror helt på när du senast uppdaterade din hemsida. En oprofessionell hemsida riskerar att skrämma bort dina kunder.

7. Är recensioner på en hemsida viktigt?

Omdömen är inte bara viktigt på din hemsida, det är också viktigt att du har bra (och många) recensioner på sidor som exempelvis Facebook, Eniro och Google My Business. Ha för vana att alltid be dina nöjda kunder om en recension online. Sökmotorer som Google älskar omdömen, och 97% av dina kunder kommer att titta på lokala företags omdömen innan de tar ett köpbeslut. Läs gärna mer om recensioner här.

8. Vad kostar en hemsida?

Det beror lite på vilken typ av hemsida du letar efter. På Eniro erbjuder vi hemsidor för olika ändamål. Från en ensidig variant för företag som endast är i behov av en enklare närvaro online till webbplatser med flera olika undersidor, blogg och funktioner. Vill du veta mer? Här har vi samlat information om våra hemsidor.

Vill du veta mer om hemsidor? Kolla gärna på vårt webinar, tillsammans med Mono Solutions, nedan (tid: 27 min).

Källor:
Yp.com
Eniro
Mono
Google