Två kvinnor tittar på en hemsida på en dator

Vi har samlat åtta vanliga frågor om hemsidor. Är en ny hemsida viktig, hur påverkar det mina affärer och vad tycker egentligen Google?

1. Måste jag ha en hemsida?

Ja! 71% av konsumenterna har vänt sig till ett företags webbplats den senaste månaden. Fråga dig själv: kollar du upp företag online innan du bestämmer dig för att kontakta företaget i fråga? T.ex. frisörer, vvs-firmor, biluthyrning, målare, mäklare, städfirmor. Svaret är troligtvis ja.

2. Måste min nya hemsida vara mobilanpassad?

Ja! Mer än hälften av sökningarna på Eniro görs från en mobiltelefon. Med en responsiv sajt så kommer din nya hemsida se fantastisk ut på alla enheter.

3. Måste min nya hemsida vara snabb?

Ja! 3 sekunder eller snabbare! Är din hemsida långsammare än så på att ladda så kommer mer än hälften av besökarna att droppa av. Snabbhet = fler kunder.

4. Måste jag uppdatera min hemsida?

En av fyra besökare anser att en webbplats är gammal och inaktiv om den inte uppdaterats den senaste månaden.

5. Måste jag ha en SSL-certifiering?

Ja! Google har börjat varna användarna när de går in på sidor utan SSL-certifiering. Ingen vill mötas av en varning när de besöker ett företags sajt.

Skärmdumpar som visar hur det ser ut på Google med eller utan SSL-certifiering

SSL-certifiering är viktigt och kan påverka din synlighet på Google.

6. Måste jag uppdatera min hemsidas design?

Det beror helt på när du senast uppdaterade din hemsida. En oprofessionell webbplats riskerar att skrämma bort dina kunder.

7. Är recensioner på en hemsida viktigt?

Omdömen är inte bara viktigt på ditt företags sajt, det är också viktigt att du har bra (och många) recensioner på sidor som exempelvis Facebook, Eniro och Google My Business. Ha för vana att alltid be dina nöjda kunder om en recension online. Sökmotorer som Google älskar omdömen, och 97% av dina kunder kommer att titta på lokala företags omdömen innan de tar ett köpbeslut. Läs gärna mer om recensioner här.

8. Vad kostar en hemsida?

Det beror lite på vilken typ av hemsida du letar efter. På Eniro erbjuder vi webbplatser för olika ändamål. Från en ensidig variant för företag som endast är i behov av en enklare närvaro online till webbplatser med flera olika undersidor, blogg och funktioner. Vill du veta mer? Här har vi samlat information om våra hemsidor.

Vill du veta mer om hemsidor? Kolla gärna på vårt webinar, tillsammans med Mono Solutions, nedan (tid: 27 min).

Källor:
Eniro
Mono
Google

by

Vill du ha en gratis genomgång av din nuvarande marknadsföring?
Låt oss prata