« Tillbaka till bloggen

,

7 av 10 svenskar handlar på nätet

Man använder dator och håller i ett kreditkort

Visste du att 70 procent av de svenska konsumenterna e-handlar? Samtidigt ökar e-handeln under andra kvartalet 2019 med 13 procent. Det visar E-barometern från Postnord.

Enligt rapporten, som gäller årets andra kvartal, uppgav 7 av 10 av de tillfrågade att de e-handlat någon gång den senaste månaden. En siffra som tidigare bara uppnåtts under Black Friday och julen. Med andra ord är det något av en milstolpe för e-handeln i Sverige. Populärast när det kommer till handeln online är fortfarande kategorin kläder/skor men kategorin skönhet/hälsa ökar stadigt. Enligt E-barometern beror troligtvis en del av frammarschen för skönhet/hälsa på de oftast små leveransvänliga förpackningarna.

Fler handlar på mobilen

Fria returer är fortfarande inte en självklarhet, 69 procent av e-handelsföretagen erbjuder nämligen inte fria returer. E-barometern visar också på det skifte som skett i vårt mobila användande, då hälften av våra inköp online idag görs på mobiltelefonen, att jämföra med 30 procent för tre år sedan. Rapporten visar därmed på vikten av att ha en mobilanpassad sajt, då detta ses som något av en hygienfaktor för konsumenterna.

Därför behöver ditt företag en modern hemsidan