Gott nytt år! Kliv in i det nya året med förbättrad synlighet och en vässad digital närvaro. Kolla in vår checklista med 5 viktiga digitala tips för småföretag för att garantera att du och ditt företag påbörjar 2018 på bästa sätt.

1. Se över strategin

Visste du att endast 5 av 10 svenska små och medelstora företag har ett Facebook-konto? Det är egentligen rätt anmärkningsvärt, i synnerhet om man tänker på att 8 av 10 svenskar uppger att de regelbundet använder sig av sociala medier. Se över din sociala medie-strategi idag, kolla in vår studie och läs mer här.

2. Mobilanpassa ditt småföretag

Fördelarna med en snygg och mobilanpassad hemsida som också är enkel att navigera är många. Även om ditt företag finns på Facebook och andra sociala medier så vet vi idag att majoriteten av konsumenterna vänder sig till hemsidan när de ska bekanta sig med ett nytt företag*. Känner du att din hemsida inte är anpassad för dagens teknik? Fördjupa dig gärna i ämnet och läs på om Eniros smarta hemsidor som alla fungerar i mobilen!

3. Kolla din information

Mer än var tredje kund uppger att de skulle välja bort företag som inte har korrekt information online**. Det kan handla om olika telefonnummer på olika sidor, felaktiga adresser eller öppettider som inte stämmer överens. Se till att börja det nya året med uppdaterad företagsinformation. Kolla din företagsinformation med Närvarokollen – helt gratis!

4. Se över synligheten

Hur ofta bläddrar du till sida 2 när du gjort en sökning på Google? Om du svarar ”aldrig” så är du inte unik. 90% av de som söker på Google stannar kvar på första sidan***. Det är här man vill vara om man ska synas. Vill du förbättra din synlighet? Då kan det vara bra att se över om du är sökbar med rätt sökord på Eniro, Google och Bing.

5. Vässa din profil

… och du har väl inte missat knepen som gör att ditt företags profilsida på Eniro sticker ut i mängden? Vi har samlat de viktigaste tipsen här. Rekommenderad läsning!

Lycka till och med förhoppningar om ett riktigt bra 2018!

Man i snickarkläder tittar på sin mobil lutad över ett träbord i verkstaden

Håll koll på dina annonser med Mitt Eniro

* Se bl.a. https://www.monosolutions.com/b/why-websites-still-matter
** The Why Before The Buy, YP.com
*** Se bl.a. Using the Internet: Skill related problems in users’ online behavior

by

Vill du ha en gratis genomgång av din nuvarande marknadsföring?
Låt oss prata