Idag använder vi internet på ett helt annat sätt än förr. Då uppstår också nya krav på hemsidor. Därför har vi listat 5 punkter som kan vara bra att tänka på för att göra din hemsida bättre.

1. DESIGN

En genomtänkt design ger ett mer seriöst intryck till dina besökare och kan leda till att de faktiskt använder dina tjänster. Att ha en snygg design behöver heller inte kosta särskilt mycket, det finns färdiga mallar och teman som man kan laddas ner gratis.

När det kommer till att välja design finns det några saker att tänka på. Är det något specifikt du vill få kunderna att göra på din sida? Eller som du vet att kunderna gör på din sida? Se då till att designen hjälper dem på vägen, och inte stjälper. Se också till så att designen är genomgående i alla dina kanaler. Att till exempel ha en definierad företagsfärg och ett definierat typsnitt är bra. Är designen genomgående och konsekvent känner kunden igen sig oavsett om han eller hon besöker din hemsidas startsida, kontaktsida, Facebook-sida eller någon av dina andra kanaler.

2. KONVERTERING

Fundera över vad det är du vill få ut av din hemsida. Handlar det om att besökaren ska genomföra ett köp, fylla i ett kontaktformulär eller kanske få fram ditt telefonnummer?

Oavsett vilket så handlar det om konvertering, det vill säga; du vill få besökaren att genomföra en handling. Det är därför viktigt att det är tydligt och lätt för besökaren att hitta det som personen i fråga vill göra. Du kanske behöver stuva om och flytta upp dina erbjudanden på sidan? Eller lägga till ett bokningsformulär? Det är väldigt uppskattat av kunderna om du erbjuder en sådan typ av tjänst.

Vill du veta mer om hemsidor?

3. INNEHÅLL

Innehållet är viktigt och fungerar som en ranknings-faktor för sökmotorerna. Men hur mycket ska man skriva? Det viktigaste är att det du skriver är relevant för din målgrupp. Om du har olika tjänster eller produkter så kan du börja med att dela upp dem på din hemsida. Är du till exempel hantverkare och erbjuder måleri, snickeri och golvläggning så kan du skapa tre olika undersidor med en tjänst för varje sida. Där beskriver du utförligt vad du erbjuder. På så sätt blir det mer tydligt och överblickbart för kunden.

För att få mer besökare till din hemsida kan du även starta en nyhetsdel eller blogg, där du regelbundet uppdaterar med inlägg inom ditt område. På så sätt håller du din sida relevant och vid liv.

4. SEO

Att sökmotoroptimera sin hemsida kallas för on-page. Det berör den tekniska strukturen, alltså den kod som bygger själva hemsidan och innehållet på din sida.

Målet med on-page-optimering är att göra det så enkelt som möjligt för både användare och sökmotorer att:

Förstå vad hemsidan handlar om
Identifiera sidan som relevant för sökningar som görs på Google
Bedöma sidan som användbar baserat på vilken typ av sökning som gjordes.

Om du har en hemsida i exempelvis WordPress så finns det bra tillägg/plugin för sökmotoroptimering där du kan fylla i titel på sidan, beskrivning av innehållet som kommer att visas i sökmotorerna och nyckelord.

5. LÄNKAR

Sist men inte minst och kanske det viktigaste av allt för att lyckas i längden – länkar till din hemsida. Den här typen av SEO-arbete kallas för off-page.

Länkar fungerar som röster för din hemsida och berättar för sökmotorerna att din sida har bra och relevant innehåll. Det viktiga är att det är bra länkar som i sin tur kommer från pålitliga källor.
Det bästa och mest hållbara sättet att få länkar till sin hemsida är att skriva relevant innehåll. På så sätt kommer dina texter och inlägg att spridas vidare och du kommer få både fler länkar och besökare.

Vill du veta mer om hemsidor? I nedanstående webinar berättar vi mer. Du hittar fler webinar på vår Youtube-kanal.

by

Vill du ha en gratis genomgång av din nuvarande marknadsföring?
Låt oss prata