Du har säkert hört mycket om Google Ads och varför du borde jobba med det. Men här kommer några saker du kanske inte redan visste om annonsering på Google:

För varje investerad krona på Google Ads får du en krona tillbaka

I genomsnitt ser många företag 200% avkastning på deras investering när de köper Google Ads. D.v.s om du köper annonser för 100 kr så får du 200 kr tillbaka. Det i sig borde vara en bra anledning för dig som inte jobbar med dessa typer av annonser än att börja göra det. Det som är så bra med just Google Ads är att du kan rikta dina annonser mot din relevanta målgrupp, vilket gör att du har störra chans att träffa rätt och därmed sälja.

Google står för 97% av sökmarknadsandelen

Från starten år 2000 har Google dominerat onlinescenen med sin sökmotor. Andra sökmotorer har tillkommit, så som Bing och Yahoo, men de kan inte mäta sig med Google.

Google äger faktiskt 97% av alla sökningar som görs online. Så om du vill hittas online så vill du synas i Googles sökresultat. Eftersom de flesta internetanvändare vänder sig till Google för att hitta företag, produkter och tjänster kan det vara klokt av dig att spendera en del av dina marknadsföringspengar på Google Ads.

Google Display-annonser ses av 90% av internetanvändarna

Du kanske har fått höra att ingen ser annonserna som många företag kastar sina pengar på. Men ärligt talat … Skulle så många företag verkligen “slösa” så mycket pengar på det, och skulle Google bry sig om att investera så mycket tid och resurser i området, om det inte fungerade?

Statistik visar på att upp till 90% av internetanvändarna ser Googles annonser. Så var inte rädd för att komma igång med annonserna och bli sedd!

52% av dem som klickar på betalda annonser ringer företaget ändå

Med andra ord är det bra om ditt telefonnummer ingår i dina annonser. Kanske kan du göra det ännu bättre om du till och med gör ditt telefonnummer klickbart i dina annonser.

Du vet att du behöver koppla nyckelord till dina kampanjer, men vet du vilka?

15% av alla Google-sökningar har aldrig blivit sökta på tidigare

Men det gör dem inte mindre användbara. Om du bara ser till att skapa många sökordskonstellationer och också tillämpa negativa nyckelord på dina kampanjer, är du på god väg. Cirka 15% är nya sökningar, men de är bara varianter av andra sökfrågor. Så om du utrustar dina kampanjer med undersökta nyckelord och fraser, bör du ha den bästa chansen att visa när dina användare söker efter något som inte har sökts efter tidigare i ditt område.

Vill du veta mer om Google för småföretagare? 

by

Vill du ha en gratis genomgång av din nuvarande marknadsföring?
Låt oss prata