Man longing after customers

Att det som företag är viktigt att synas online vet vi redan – men att synas med rätt information kan avgöra huruvida potentiella kunder väljer ditt företag framför dina konkurrenter. Ändå är det många som idag gör misstag i det digitala landskapet. Så vad är det egentligen som jagar bort dina kunder online? Här listar vi 5 vanliga orsaker.

I studien “The Why Before The Buy” av YP.com har man tagit reda på varför kunder väljer bort ett företag online. Som vi kan se nedan toppas listan av “höga priser” och “negativa omdömen online”. Antagligen känner du ditt företag bäst och kan därför själv välja hur du vill styra över aspekter som prissättning och kundbemötande. Men på plats 3, 4 och 5 är det en sak som dominerar – information, eller snarare brist på information. Detta är något du som företagare kan förhindra om du bara har koll på din synlighet på nätet.

Därför tappar du kunder online:

1. Höga priser (62%)

2. Negativa omdömen online (55%)

3. Inkonsekvent information online (37%)

4. Felaktig information på hemsidan (37%)

5. Felaktig kontaktinformation på nätet (32%)

 

Vi kikar lite närmare på punkt 3, 4 och 5.

Punkt 3: Inkonsekvent information online

Låt säga att du vill hitta en adress till en butik. Du söker på Google, men sökresultatet du får upp visar en annan adress än vad företagets egna hemsida gör. Du blir förvirrad – vilken adress ska du välja? Saker som detta, inkonsekvent information, kan göra att en kund snabbt väljer bort ditt företag och går till ett annat. Hela 37% av deltagarna i YP:s undersökning ansåg detta vara en stor anledning till att söka sig vidare. Därför är det superviktigt att ha koll på alla olika sidor du syns på, och framförallt – att den information som förmedlas stämmer överens överallt.

Punkt 4: Felaktig information på hemsidan

Att hemsidan är uppdaterad och korrekt spelar stor roll. Faktum är att ett företags hemsida är den plattform som anses vara säkrast utifrån kundens perspektiv. Därför är det väldigt viktigt att det går att lita på den information som står där, för att helt enkelt skaffa och behålla förtroende från dina kunder. Om inte kan det uppstå negativa associationer gentemot ditt företag – något man som företagare med största sannolikhet vill undvika.

Punkt 5: Felaktig kontaktinformation på nätet

Även denna punkt visar på vikten av korrekt information, och i detta fall korrekt kontaktinformation. Hur skulle du reagera om du letade fram öppettiderna till en butik online, men när du väl besöker butiken så visar det sig att öppettiderna inte stämmer och butiken är stängd? De flesta av oss hade antagligen blivit irriterade, och över en tredjedel i undersökningen ansåg att felaktig kontaktinformation får dem att välja bort ett företag online. Se därför till att all din kontaktinformation är korrekt och uppdaterad, så att dina kunder alltid vet när och hur de kan kontakta dig utan att stöta på onödiga problem.

Så för att summera; Att din företagsinformation är korrekt och konsekvent på alla sidor du syns på är en väsentlig del för att behålla eller skaffa nya kunder. Att göra det så tydligt och enkelt som möjligt för kunden är något som bara kan gynna dig och ditt företag. Så se till att du syns online – med rätt information. I nedanstående webinar kan du lyssna på en presentation där vi pratar mer om detta ämne, samt om Eniros verktyg Närvarokollen som på ett smidigt sätt hjälper dig att se över och hantera din företagsinformation online.

Här kan du testa Närvarokollen – helt gratis!

Källa studie: The Why Before The Buy 2016

 

by

Vill du ha en gratis genomgång av din nuvarande marknadsföring?
Låt oss prata