Kvinna söker på ipad efter sökmotoroptimering

Går du i tankarna att börja jobba aktivt med sökmotoroptimering, men är osäker på i vilken ände du ska starta?

Vi har listat tre användbara tips som hjälper dig att komma igång med din SEO.

1. Varje sida på din webbplats bör ha ett specifikt fokus

Undvik att blanda olika teman eller ämnen på en och samma sida. Titta förslagsvis på våra exempel på bilden nedan, som illustrerar hur olika teman och ämnen har olika sidor samt följer en tydlig och relevant struktur.

SEO och tydlig struktur på hemsidan

2. Strukturerat innehåll

Se till att tagga upp dina rubriker ordentligt. H1 är en HTML-tagg som fungerar som titel på sidan. Därefter följer rubrik-taggarna H2, H3 och så vidare (se bild nedan). Dessa ger uttryck för hierarkin dem emellan på själva hemsidan. En tydligare struktur på dina sidor hjälper sökmotorerna och besökarna att förstå huvudämnena i dina inlägg. Genom att arbeta smart med dina rubriker, bilder, länkar och liknande, så gör du det enklare för Google och de andra sökmotorerna att förstå vad sidan handlar om. Glöm inte heller bort att använda keywords i rubriker. Skriver du om Google Ads så bör du rimligen ha med Google Ads i rubriken.

3. Använd Google Search Console

Använd Google Search Console för att se vad som går bra och dåligt och vrid lite på dina meta titles och meta descriptions. På så sätt kan du med hyfsat små medel förhoppningsvis öka antalet besökare till din webbplats. Tänk på att varje titel och beskrivning bör vara unik för varje sida samt var noga med att få med de viktigaste sökorden. För mer information om just Google Search Console, läs vårt tidigare blogginlägg här.

Dessa tre, relativt enkla tips kan göra stor skillnad för ditt företags synlighet online och framförallt fungera som en språngbräda för dig när du ska kicka igång ditt SEO-arbete på riktigt. Kör hårt och lycka till!


Vill du hellre se ett webinar där vi går igenom SEO, Google Analytics och andra verktyg? Kolla då på filmen i spelaren nedan.

by

Vill du ha en gratis genomgång av din nuvarande marknadsföring?
Låt oss prata