Slide background

Lär känna din Effektrapport

Har du frågor om din effektrapport?

Ny rapport varje månad

Vår målsättning är att skapa kundkontakter till ditt företag. Effektrapporten är ditt verktyg för att kunna optimera din annonsering hos oss. Varje månad får du din Effektrapport via e-post. Din Effektrapport ger dig en helhetsbild över din annonsering hos Eniro.

Effektrapporten visar dina affärsresultat

Optimera din annonsering

För att kunna optimera din annonsering kan du via Effektrapporten följa hur många kundkontakter som undersöker och kontaktar just ditt företag. Där kan du följa utvecklingen över tid så att du kan utvärdera vilka tjänster och budskap som ger dig mest kundkontakter. I rapporten kan du följa utvecklingen av antalet visningar, klick till info, samtal och vägbeskrivningar.

Du kan själv välja vilken period du vill analysera, antingen totalt eller uppdelat på desktop respektive mobilt.

Annonsvisningar

När en användare söker efter ett företag eller en produkt skapas ett sökresultat. När ditt företag visas för en användare kallar vi det för en annonsvisning. Antalet annonsvisningar visas för Totalt, Desktop eller Mobilt.

Klick

När en användare klickar på din information eller på länkar för att kontakta dig registreras ett klick. Här summeras alla klick till ditt företag.

Sökningar

Sökningar visar alla sökord som skapar besök till din annonsering. Överst i listan visas de sökord som fungerar bäst och skapar flest besök.

Samtal

Under Samtal kan du se totalt antal samtal som ditt företag har fått via din annonsering.

Så här ökar du antalet kundkontakter

För att kunna utvärdera din annonsering får du varje månad en Effektrapport som följer trafiken i olika kanaler till just ditt företag. Passa på att fundera över vad som fungerat bäst under året och vilka kanaler du vill använda framöver.

Här är några steg för att öka antalet kundkontakter till din verksamhet.

  • BLI HITTAD – ÖKA DIN SÖKBARHET

    Genom att öka upp antalet sökord och antalet rankade sökord kommer det bli lättare att hitta ditt företag.

  • BLI VALD – ÖKA DIN RANKING

    Att hamna högt upp på söklistan ökar dina chanser till affär och att bli vald av kunden. Vi hjälper dig att komma högt upp på vår ranking.

  • VAR SYNLIG – PROFILERA DITT FÖRETAG

    Genom att öka den grafiska synligheten på din profilsida med logotyp och bilder syns du bättre.

Vill du ha hjälp att öka dina kundkontakter? Vi hjälper dig!